Polis Memuru, Törende Kız Arkadaşına Evlenme Teklif Etti

Polis Memuru, Törende Kız Arkadaşına Evlenme Teklif Etti

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü törenlerinde kürsüye davet edilen polis memuru 27 yaşındaki Selçuk Türküsev,...

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü törenlerinde kürsüye davet edilen polis memuru 27 yaşındaki Selçuk Türküsev, kız arkadaşı aynı yaştaki Betül Noyan'a evlenme teklifinde bulundu. Büyük şaşkınlık yaşayan Betül Noyan, "Evet" yanıtı verdi.

Suşehri'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171'inci yıl dönümü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından, konuşmalar yapıldı. Ardından polis memuru Selçuk Türküsev kürsüye davet edildi. Kürsüye gelen Türküsev, töreni izlemeye gelen kız arkadaşı belediye memuru Betül Noyan'a yönelerek, "Ecdadımın günde beş kez alnıyla darp edip vatan kıldığı topraklar için, nefsini, nefesini ortaya koymaya and içer misin benimle? Hayallerimin o mübarek beyazlığında, hakikatin en sahi nazarında, gözümü kırpmadan atıldığım bu kutlu davamda mana eker misin bucağıma? Anamı, atamı, tüm bünyemi nasıl sarıp sarmaladıysa vatan, sen de öyle sinene bastırırcasına yeşertir misin vaat ettiği günleri Hakk'ın? Alır mısın benliğimi dizine, gecenin zifirisinde, düşmanın tetiğinde, soluğumdan gelen her bir hecede, varlığımı adadığım vatanımdan bir avuç toprak olur musun kabrime? İyi günde, kötü günde "Vatan sağolsun" diyebileceğin günün varlığını da bile bile benimle olmaya var mısın. Benimle evlenir misin?" dedi.

Betül Noyan bu sürpriz karşısında büyük şaşkınlık yaşarken, alandakiler de alkışladı. Daha sonra Noyan'ın yanına giden polis memuru Selçuk Türküsev, diz çökerek yüzüğünü uzatıp, "Benimle evlenir misin?" sözünü tekrarladı. Betül Noyan'ın "Evet" yanıtının ardından polis memuru Türküsev yüzüğü genç kızın parmağına taktı. Törene katılan polisler de çifti kutladı.

EN CESURUNU BULDUM

Kız arkadaşına özel bir günde unutamayacağı bir teklif yapmak için bu düşünceyi geliştirdiğini belirten polis memuru Selçuk Türküsev, "Şunu çok iyi bilirim ki asker ve polislerden daha cesur insanlar varsa o da onunla evlenmeyi kabul eden bayanlardır. Ben de en cesurunu buldum ve herkesin şahitliğinde evlenme teklif ettim" dedi.

FOTOĞRAFLI