''3 bin aile perişan oldu''

''3 bin aile perişan oldu''

Bugün komisyondaki oylamayla tasarıdan çıakrılan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili AK Parti'den "aileler perişan oldu" açıklaması geldi.

Kamuoyunda tartışılan erken evlilikle ilgili yasa tasarısına engel olan muhalefeti Yozgat'tan eleştiren AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, CHP'yi hedef alarak 3 bin ailenin perişan edildiğini söyledi.

Yozgat'ta düzenlenen Yozgat Belediyesi Kapalı Pazar ve Sosyal Tesis açılış törenine katılan AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, özellikle CHP'yi eleştirerek 3 bin ailenin perişan olduğunu söyledi.

CHP'nin işi tersine çevirdiği ve 3 bin masum insanın boşu boşuna hapiste yattığını vurgulayan AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, "Buradan siyasi rant almak için tekrar bu işi siyasete döktüler. Yapılacak yasa şu idi. Genç yaşta kız kaçıranlar veya genç yaşta evlenenler çoluk çocuğu olmuş, büyümüşler ama herhangi bir devlet dairesine gittiklerinde farkına varılmış. Sen genç yaşta alıkoydun diye hapse atmışlar. Hapiste 8 sene yatacak. Dışarıda çoluk çocuğu hanımı perişan. Hanımı diyor ki ben severek evlendim. Gönül rızasıyla evlendim. Kocamı hapse attınız biz perişan olduk. Bunun gibi 3 bin aile var. Yapılan düzenleme tamamen bununla alakalıydı fakat tersine çevirdiler" dedi.

Akgül, "Neymiş tecavüzcüye af başkasına af. Tecavüzcüye bizim dönemimizde cezayı 2'ye katladık. Onun içinde bakanımız bu işle meşgul olduğu için buraya gelemedi. Biz geldik" diye konuştu.

''3 bin aile perişan oldu'' - Resim : 1

İHA