''AK Parti askerin genetiği ile oynamasın''

''AK Parti askerin genetiği ile oynamasın''

CHP'li Muharrem İnce, darbe girişiminin ardından alınan kararlar için "Askerin genetiğiyle oynamasın" dedi.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP'nin darbe girişimini fırsata dönüştürecek hamleler yaptığını belirterek, “AKP, ders almadığını gösteriyor” dedi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,  darbe girişimi sonrası çıkarılan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması ve Kanun Hükmünde Kararnameler'in, AKP'nin yaşananlardan ders almadığının göstergesi olduğunu savundu. AKP'nin darbe girişimini fırsata dönüştürdüğünü iddia eden Muharrem İnce'nin açıklamasının satır başları şöyle:

İNTİKAMLA HAREKET EDİLİYOR

Darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ve bu süreçte çıkarılan KHK'ler 15 Temmuz'a nasıl gelindiğinin anlaşılmadığını, yaşananlardan da ders çıkarılmadığını göstermektedir. Askeri liselerin ve akademilerin kapatılması kinle, intikamla hareket edildiğini gösteriyor.

CEHALETLE MÜCADELE

Darbeyle mücadele ettiğimiz kadar, kurumları kapatarak, kurumların geleneklerini bitirerek yeni 15 Temmuzları engellediğini zanneden cehaletle de mücadele etmeliyiz. Darbe girişimini fırsata dönüştürenlerin yaptıkları memleketin başını yeniden belaya sürüklemektedir.

CADI AVI OLMASIN

OHAL, ülkemizin sorunlarını çözmek için kullanılmalı. Cadı avına dönüştürerek muhalifleri cezalandırmak, kurumları Anayasal bakımdan sorumsuz olan Cumhurbaşkanlığı'na bağlayarak fiili başkanlık sistemine geçmek için kullanılmamalıdır. Bir cemaat bitirip başka cemaat yapılanmalarının önünü açmak, yeni sorunları, yeni yapılanmaları ortaya çıkarır.

Etiketler TSK muharrem ince ohal