''Alevi-Sünni Kavgası Oyununu Bozuyoruz''

''Alevi-Sünni Kavgası Oyununu Bozuyoruz''

Haydar Baş'a göre İslam dünyası içerisinde mezhep çatışması çıkarılmak isteniyor.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Bahçelievler'de bulunan Türkiye Caferilerine bağlı EHLADER'i ziyaret etti. BTP liderini, EHLADER Başkanı Hasan Kanaatlı karşıladı. Oldukça samimi geçen görüşmede konuşan Haydar Baş, İslam dünyasında mezhep kavgası çıkarılmak istendiğini ifade ederek, "Bizim amacımız bu sinsi oyunun önüne geçmektir" dedi.

"Benim mücadelem haktır" diyen BTP lideri şunları söyledi: "Asırlara dayanan Alevi - Sünni davası var. İnşallah bu ikiliği gidereceğiz. Bu milletin Sünni'si de Alevi'si de Ehl-i Beyt'e hayran. Sünni vatandaşlarımız içinde İmam-ı Ali'ye, Hz. Hasan'a, Hz.Hüseyin'e, Hz. Fatıma'ya hayran olmayan yok. Zaten dikkat ederseniz en çok kullandığımız isimler de bunlar. O halde anlıyoruz ki öyle bir şeytan girmiş araya ve Müslüman'ları bölmüş. İşte biz bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak, ülkemizi ve İslam ümmetini bir bilek bir yürek yapmak istiyoruz. Haydar Hocanın gücü buna yeter mi? El ele verirsek yeter. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Şimdi biz böyle bir yola çıktık. Dediğim gibi bizim yolumuz haktır. Sizlerden maddi desteğin yanı sıra ciddi bir manevi destek de bekliyoruz. Dualarınızı bekliyorum. Benim için en güçlü silah da budur."

"ALEVİLİK NEDİR, NE DEĞİLDİR ÖĞRETİLMEDİ"

Haydar Baş, "Bu memleketi İslam'laştıran Ehl-i Beyt ekolüdür yani bu ekolün temsilcileri olan Alevi'lerdir. Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri 1200'lü yıllarda Horasan'dan Anadolu'ya geliyor. O ve talebeleri Anadolu'da bulunan tüm etnik grupları Müslüman'laştırıyor ve bunun adına Müslüman Türk milleti diyor" dedi.

"Anadolu'yu Müslüman edenler Aleviler ama adam şimdi kalkıyor ve bunların evlatlarının Cemevlerine İslami değil diyor" diyen Haydar Baş, "Peki kardeşim sen asırlardan bu yana bu kesime ne verdin. Dinini öğrettin de hayır biz öğrenmeyiz mi dediler. Ne ilkokullarda, ne ortaokullarda ne üniversitelerde Alevilik nedir, ne değildir bir tek nokta öğretilmedi" ifadelerini kullandı.

"YOLUNUZ YOLUMUZ, HEDEFİNİZ HEDEFİMİZDİR"

BTP lideri Haydar Baş'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hasan Kanaatlı ise, "Şundan emin olunuz ki, yolunuz yolumuzdur. Hedefiniz hedefimizdir" dedi.

Hasan Kanaatlı şunları söyledi: "Şundan emin olunuz ki, yolunuz yolumuzdur. Hedefiniz hedefimizdir. Ben zat-ı alinizi 21'inci asrın müceddidi olarak görüyorum. Bu abartılı bir söz değildir. Müceddidlikten maksadım görüşleri, inançları, gidilen yolu aslına çevirmek anlamında söylüyorum. Gerçekten de buyurduğunuz üzere Anadolu toprakları Ehl-i Beyt dostlarının eliyle fethedilmiş bir topraktır. İsmiyle müsemma olduğunuz Haydar-ı Kerrar gibi o cesareti, o duruşu sergiliyorsunuz. Biz Türkiye Caferileri olarak kişinin partisinden, ekonomik durumundan ziyade duruşuna bakıyoruz. Hakkın safında duruyorsa, batıla meydan okuyorsa, mazlumların davasını savunuyorsa bizim için en önemli değer budur. Bu da zat-ı alinizde elhamdulillah vardır. Bugüne kadar gönül gönüleydik, bundan sonra ise el ele verme zamanı gelmiştir."

Etiketler haydar baş btp