''Bu sofralar ile kardeşlik ve dostluğumuz güçleniyor''

''Bu sofralar ile kardeşlik ve dostluğumuz güçleniyor''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düztepe Hatice Karslıgil İlkokulu bahçesi içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla iftar yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, ramazan boyunca vatandaşlara kentin farklı noktalarında kurduğu iftar çadırlarında hizmet veriyor.

Binlerce Gaziantepliyi bir araya getiren çadırlar, vatandaşların oruçlarını açmalarına olanak sağlarken dayanışma duygusunu da pekiştiriyor.

Bu kapsamda zaman zaman iftarlara katılan Fatma Şahin, Düztepe Hatice Karslıgil İlkokulu’nda vatandaşlarla biraraya geldi.

İftar öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşların ramazanını kutlayan Şahin, çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Burada vatandaşlara hitap eden Şahin, ramazan ayının önemini anlatarak, ramazanın kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusunu artırdığını söyledi.

İftar sofralarının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu güçlendirdiğini ifade eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugün bu iftar yemeğinde biraradayız. Ekmeğimizi, suyumuzu bölüşüyoruz, ama bir yandan da kardeşliğimizi büyütüyoruz, dostluğumuzu güçlendiriyoruz. Bu bölgeyi biz özel seviyoruz. Çünkü burada din, dil, ırk ayrımı olmadan Kürt, Türk, Arap ayrımı olmadan hep birlikte kardeşiz diyoruz. Biz biriz ve beraberiz diyoruz. Bizim birliğimize, beraberliğimize helal getirmek isteyen herkese en büyük cevap bu sofralardır.”