''Hristiyan partili tehdit edildi''

''Hristiyan partili tehdit edildi''

HDP milletvekili adayı Hüseyin Taka seçim çalışmalarının engellendiğini savundu..

Trabzon’da önceki gün gazetecilerlerle bir araya gelen HDP milletvekili adayı Hüseyin Taka, kentte seçim çalışması yapmalarının engellendiğini belirtti. Taraf'tan Sümeyra Tansel'in haberine göre tehdit nedeniyle kadın milletvekili adayı bulamadıklarını ifade eden Taka, şunları söyledi:

“HDP olarak her ilde kadın adayımız olmasını istiyoruz. Trabzon’da da kadın milletvekili adayımız olmasını istedik. Ama ilk adayımız işyerinden atılmakla tehdit edildi ve vazgeçti. Daha sonra Hıristiyan bir kadın partilimiz aday olmak istedi. Çok da istekliydi. Ancak aday olduktan sonraki akşam iki sivil polisin evine geldiğini ve ‘sizin üç çocuğunuz var biliyoruz. Adaylıkta ısrar ederseniz zarar görebilirler’ diye tehdit edildiğini söyledi. Ben aynı zamanda HDP parti meclisi üyesiyim. O sırada Ankara’daydım. İki saat telefonla konuştuk. Çok ağladı, istemeyerek adaylıktan vazgeçtiğini söyledi. Tekrar ikna etmek için çok uğraştım ama aday olmadı.”

HDP’YE OFİS VERİLMEDİ

HDP Trabzon’da tehdit nedeniyle sokakta seçim çalışması yapmıyor. Taka’nın söylediğine göre gerginlik oluşmasın diye kente bayrak asma çalışması bile yapılmamış. HDP Trabzon il Teşkilatı için kentte ofis verilmemiş. Bu yüzden  HDP kentte  şu anda başka bir sol partinin ofisinde seçim çalışması yapıyor. Taka, “Devletin burada milliyetçi gençleri örgütlediğini düşünüyoruz” diye konuştu.