''MHP üzerinde bir operasyon var''

''MHP üzerinde bir operasyon var''

MHP yöneticisi Bahçeli ve MHP hakkındaki iddialar için "operasyon" dedi..

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, özellikle son milletvekili seçim sonuçlarıyla ilgili olarak MHP üzerinde yürütülen bir operasyon olduğunu savunarak, "Dışarıdan bir iradenin MHP içerisine hakim olması noktasında bir girişim var mı derseniz, olabilir. Etkili olacak mı derseniz, hayır" dedi.

Karakaya, TBMM'de 26. Dönem milletvekili kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"MHP'nin içinde farklı bir irade olduğuna" yönelik haberlerin sorulması üzerine Karakaya, gelecek günlerde TBMM'de siyasetin çok yoğun ve sıcak geçeceğini ifade etti.

MHP'nin bu dönem 40 milletvekiliyle temsil imkanı bulduğuna işaret eden Karakaya, "Bu yapı içinde özellikle oluşan bir çözüm blokuna karşı sadece MHP'nin 'çözüm' karşıtı bir parti olması nedeniyle önümüzdeki dönemde toplumsal muhalefetin oluşturulması ve muhalefetin öncülüğünü yapması gibi önemli bir görevi var. Biz o mekanizmanın oluşması üzerinde şu anda çalışıyoruz. MHP olarak bu Meclis gündeminde 40 milletvekiliyle toplumsal muhalefeti nasıl oluştururuz onun yol ve yöntemleri üzerinde çalışıyoruz. Onun dışında MHP'de farklı bir iradenin olması söz konusu değil" diye konuştu.

Bu eleştirinin Nazif Okumuş'tan geldiğinin anımsatılması üzerine Karakaya, Okumuş'un uzun süredir MHP'nin içinde olmadığını bildirdi.

Karakaya, bu tür eleştirilerin gelebileceğine dikkati çekerek, "Bugünlerde özellikle son milletvekili seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili olarak MHP üzerinde yürütülen bir operasyon var. Bunu herkes görüyor. Bunu, 'MHP'nin içinde bir irade oldu' biçiminde değerlendirmek doğru değil. Ama dışarından bir iradenin MHP içerisine hakim olması noktasında bir girişim var mı derseniz, olabilir. Etkili olacak mı derseniz, hayır" dedi.

Karakaya, MHP içinde bir çatlak yaratılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.