''Polisi AK Parti mi şehit etti ?''

''Polisi AK Parti mi şehit etti ?''

Başbakan Davutoğlu artan terör olaylarının ardından özellikle çözüm sürecine yönelik eleştirilere böyle yanıt verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileriyle buluştu. HDP'nin çatışmasızlık çağrısının, 'Geç ama doğru bir çağrı' olduğunu söyleyen Başbakan, bir sonraki adımın 'PKK'ya sınırı terk etme' çağrısı olması gerektiğini söyledi.

Gün boyu sınır illerini gezen Başbakan, Kilis'te IŞİD'in şehit ettiği Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin karakolunu ve Ceylanpınar'da şehit edilen polisler Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak'ın görev yaptığı Ceylanpınar Karakolu'nu ziyaret etti.

'Çatışmasızlık çağrısı' tartışması
Ceylanpınar'da halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, akşam saatlerinde de Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileriyle buluştu. PKK saldırılarını eleştiren Başbakan, Ceylanpınar'da olduğu gibi yine HDP'nin 'çatışmasızlığa dönelim' açıklamasını eleştirdi:

"Birileri hep 'acaba bünyeyi zayıf düşürebilir miyiz?' diye çaba içine girdiler. Dillerinde 'barış' derken, ellerinde kaleşnikofu, zihinlerindeki terör kültürünü yok etmeden ve onları gizleyerek Türkiye'de bir kardeş kavgasının önünü açmak istediler ve son derece de pişkince.

Bakınız şimdi Demirtaş'ın Brüksel'de verdiği mesajlara ya da sürekli dilinden barışı düşürmeyip 'çatışmazlığa dönelim' diye günlerdir söyledikleri sözlere. Bu nasıl bir pişkinliktir."

'Geç oldu ama doğru bir çağrı'
Başbakan Davutoğlu, Selahattin Demirtaş'a seslenerek, "Brüksel'e gidip Türkiye'yi şikayet edeceğine, Türkiye'ye gelip bunun hesabını versin" dedi.

"Herkes zihnindekini açık konuşsun" diyen Başbakan, "Demirtaş'a söylüyorum, bu fikirler serdedilirken, ayaklanma çağrıları yapılırken, Kobani olayları bahane edilerek 6-8 Ekim'de bütün şehirlerimiz, bir ateş görüntüsü içine sokulurken neredeydiler, niye 'çatışmasızlık' demediler" diye sordu. Davutoğlu şöyle devam etti:

"2 polisimiz şehit edildiği gün çıkıp deselerdi ki dönüp o terör baronlarına ve kullandığı tabirle söylüyorum o terör gladyosuna 'yapmayın bu terörü' deme cesaretini göstermeyenler şimdi çatışmasızlıktan ve bize meydan okumaktan bahsediyorlar. Şimdi yavaş yavaş 'Elleri tetikten çeksin PKK' diyor. Geç oldu ama şimdilik doğru bir çağrı."

"Sınır dışına çıkma çağrısı da yapmaları lazım"
Başbakan Davuoğlu, PKK'nın insan kaçırıp haraç aldığını hatırlatarak, HDP'nin çatışmasızlık çağrısından sonra PKK'ya bir çağrı daha yapması gerektiğini söyledi:

"Kamu düzenini bozan, milletin huzurunu bozan her şeye karşı olduklarını söylemeleri lazım. Yetmez, bütün silahlı unsurların Türkiye dışına çıkmasını söylemeleri lazım. Dillerinde barış,TBMM'de vekilleriyle siyaset yaptıklarını iddia edecekler. Sonra da dağlarda silahlı grupların mevcudiyetini sanki doğalmış gibi konuşacaklar. Türkiye'de müzakerenin yeri meclistir."

"Polisi Ak Parti mi şehit etti?"
Başbakan Davutoğlu, partisinin çözüm sürecini kasten bitirdiği yönündeki iddialara da sert tepki gösterdi:

Ve şu iddiaya da bakınız: 'AK Parti erken seçime gidebilmek için Çözüm Süreci'ni bitirdi'. Şimdi akıl, vicdan sahibi bütün vatandaşlarıma sesleniyorum: Allah aşkına, Ceylanpınar'da iki polisimizi AK Parti mi şehit etti? adıyaman'da askerimize AK Parti mi tuzak kurdu?

Hep kendileri cinayetleri işleyecekler, kendileri bütün bu şiddetin parçası olacaklar, bize ve millete meydan okuyacaklar, sonra da dönüp yurtdışındaki temsilcileriyle birlikte, arkalarındaki odaklarla birlikte okları Cumhurbaşkanımıza, bana, AK Parti'ye yöneltecekler.

KCK yönetiminin 7 Haziran seçimleri sonrası açıklamalarını ve eylem çağrılarını hatırlatan Başbakan, "Zannediyorlar ki onlar bütün bu çağrıları yaparken biz bunlara sessiz kalacağız" dedi.