''Ya onlar da Allah affetsin derse...''

''Ya onlar da Allah affetsin derse...''

CHP lideri Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan isimler için ilginç bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonların hukuk içinde yapılması gerektiğini belirterek, ‘Biz 17-25’i milat olarak alıp, öncesini aklayıp, sonrasına bakarız’ demek doğru değil. Yarın biri de çıkıp ‘Allah bizi de affetsin. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı kandırdılar bizi de kandırdılar’ dese hâkim ne karar verir?” diye konuştu.

Hürriyet gazetesinden Deniz Zeyrek'in haberine göre Ankara’da gazetecilerle kahvaltıda buluşan Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

“OHAL döneminde Meclis’in kapatılmasını çok doğru bulmuyoruz. Devletin yeniden inşasını öngören bütün düzenlemelerin, OHAL yasasıyla yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bu darbe girişimini fırsatçılık kabul edip parlamentoyu devre dışı bırakmak olur. Devletin inşaası yürütme organının değil, yasama organının görevidir. Bu devlet bir siyasal partinin devleti değil, hepimizin.

HDP, elbette ki 6 milyon vatandaştan oy alıp Meclis’e gelen meşru bir organ. Terör olaylarının sonlandırılması konusunda üzerine düşen görevler var. Gayet açık net, terörü kınaması, ortak tavır takınmasını hepimiz istiyoruz. HDP’yi dışlarsanız onu meşru zeminin dışına çıkarmış oluruz.

17-25 Aralık olayı, bütün belgeleri, dokümanları, görüntüleriyle, eldeki ses kayıtlarıyla bir devletin nasıl soyulduğunu gösteren bir gerçek. Bunu ‘F’ tipi yapılanma mı gerçekleştirdiği tartışılabilir. 15 Temmuz ise bir yolsuzluk olayı değil, doğrudan demokratik parlamenter sisteme yapılan bir müdahaledir. 17-25 olayı, 15 Temmuz gerekçe gösterilerek aklanmak isteniyor, bu çok büyük bir hata.

TSK'YI DİNAMİTLİYORLAR

TSK ile ilgili düzenleme doğru değil. Siz orayı dinamitliyorsunuz. Bunu yaptığınız andan itibaren orduyu çökertirsiniz. ‘Biz bunu 3 ay için yaptık’ derlerse bunu anlarım. Hükümet ‘Bu konuyu parlamentoda OHAL süresi içinde çözeceğiz’ dedi. Çözmezlerse bunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Hükümet söz veriyor, ‘Hayır senin sözünü duymak istemiyoruz’ dersek doğru olmaz. Yaratılan atmosferi bozmak istemiyoruz.

"ABD GÜLEN'İ TESLİM ETMEZSE..."

Hükümet FETÖ ile ilgili bütün bilgileri ABD’ye aktarmalı. ABD kendi hukuk sistemi içinde bunu Türkiye’ye teslim etmeli. Eğer ABD vermiyorsa, Fetullah Gülen kendisi Türkiye’ye gelmeli. Diyorsun ki ‘Ben masumum.’ O zaman gel Türkiye’ye, yargılan. Veriler, ana aktörün Fetullah Gülen olduğunu söylüyor. O zaman Türkiye’ye iade etmesi lazım. Edilmemesi bir kırılma yaratır. Umarım böyle bir kırılmaya ABD müsade etmez. 240 kişiye yakın insanın hayatını kaybettiği, Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimine rağmen vermezse bir kırılma olur.

 

Hürriyet