''Yaşasın demokrasi, hakrolsun darbeler''

''Yaşasın demokrasi, hakrolsun darbeler''

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini protesto etti. Milli irade vurgusu yaptı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş’ta bulunan AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları, Beşiktaş Belediyesi meclis üyeleri ve belediye çalışanlarıyla birlikte yaptıkları açıklamada 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini protesto etti. Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın yanı sıra AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk ile belediye meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Saygı durusunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “15 Temmuz gecesi yaşanan ve sabah kadar süren kâbusun içinde ben hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Demokrasimizin güçleneceği ve 100. Yılında daha güçlü bir Türkiye hedefimiz devam edecektir. Bu darbe girişimi cumhuriyete demokrasiye çok zarar verdi ve vermeye devam edecek” dedi.

 

Başkan Hazinedar, açıklaması sonrasında Beşiktaş Belediye Meclisi’nde üyesi bulunan CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin altına imza attığı darbeye karşı hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Başkan Hazinedar, “Darbe girişimini ortak imzalarımızla kınıyoruz. Bizler Beşiktaş Belediyesi çatısı altındaki belediye meclisi üyeleri olarak yüce milletimize, milli iradeye, devletimize Türkiye Büyük Millet Meclisimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Yüce milletimizi ülkemizin birliği beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Darbenin karşısında duran Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu yüce millet her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. O gece Türk Milleti’nin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacak. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak yer edinmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaklardır. Beşiktaş Belediye Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle darbe girişimine ortak bir dil ve tavırla karşı durmaktadır. Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir. Tüm teşkilatlarımızla milli iradenin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Bu şanlı direniş sırasında pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimiz saygı ve minnetle anıyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” açıklamasında bulundu.