''Yüreğinde güç alanlar'' projesinin tanıtımı yapıldı

''Yüreğinde güç alanlar'' projesinin tanıtımı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteklediği, Young Guru Academy’nin (YGA) hayata geçirdiği “Yüreğinden güç alanlar” projesinin tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir  Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’ndaki proje tanıtım etkinliğinde, yetişmiş insan gücünün en büyük güç olduğunu söyledi.

Hayat yolculuğunda herkesin bir sınavdan geçtini belirten Şahin, “Denge meselesi çok önemli bir mesele. Hem bu dünyada gerekeni yapmak hem de bizim inancımıza göre ebedi hayata buradan aldığımız birikimle, sermayeyle kuvvetli bir şekilde cennet dediğimiz güzelliği yaşamak istiyoruz. Bu güzellikleri nasıl yaşayacağız dediğimiz noktada, aslında en önemli şey mutluluk. İnsanın mutluluğu, toplumsal mutluluk en çok ihtiyacımız olan şey” dedi.

Toplumun bütün kesimlerinin bir araya gelerek birlikte yaşamayı başardıkları noktada mutluluğun yakalanabileceğini ifade eden Şahin, birey, toplum ve devlete düşen görevler olduğunu kaydetti.

Gücün önemli olduğunu ancak beraberinde mutluluk, toplumsal huzur ve barışın tesis edilmemesi halinde önemini yitirdiğini aktaran Şahin, herkesin bir ve beraber anlayışıyla hareket etmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kurucu Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatan Şahin, toplum içerisinde fırsat eşitliği sağlanarak, ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

BİRLİKTE BAŞARMAYI BAŞARMAK

Ülke olarak hassas bir dönemden geçildiğini dile getiren Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Adını koyamadığımız ikinci bir Dünya Savaşı ile karşı karşıyayız. Hergün başka bir  sabahla uyanıp, başka  bir akşamla yatıyoruz. O yüzden ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberlik. Birbirimizi Allah için çok sevmemiz lazım. Ne kadar kalbimizi birbirimize açıyoruz. Barış kalpte başları ne kadar özümsemişiz. Gönlümüzün ne kadarı açık ne kadarı kapalı.”

Herkesin birbiriyle yarıştığı acımasız bir rekabet ortamı olduğunu anlatan Şahin, “O yüzden hayat ve dünya yarışında başarılı olmak durumundayız” diye konuştu.

YGA Kurucusu Sinan Yaman da YGA’nın çalışmalarını anlatarak, birlikte başarmayı başarmanın öneminden bahsetti.

Birlikte başarılması noktasında “güvenin” çok önemli olduğuna işaret eden Yaman, “Bunun içinde özgüvenli bireylere ihtiyacımız var. Birlikte başarmayı başarmadan bu devirde tek başınada bir şey başarmak mümkün değil” diye konuştu.

YGA Danışmanı yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ise “başarıdan ne anlıyoruz?” sorusuyla başarının çeşitlerinden bahsetti.

Okul, meslek ve aile başarısının çok önemli olduğunu kaydeden Cüceloğlu,”Bir ülkenin uygarlığı çocuğunu adam yerine koyduğu kadardır” şeklinde konuştu.

YGA Grup Kurucusu işadamı Ahmet Ziylan da hayatından kesitler anlatarak, birlikte çalışmanın önemli olduğunu belirtti.

“YÜREĞİNDE GÜÇ ALANLAR”

Fatma Şahin’in desteğiyle gerçekleştirilen “Yüreğinden Güç Alanlar Projesi” kapsamında korunmaya muhtaç çocuklar, görme engelliler ve mültecilere bilimi sevdirmek ve özgüvenli bireyler yetiştirmek için seanslar gerçekleştirilecek.

Proje, korunmaya ihtiyacı olan çocukları rol model birer lider olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.