''15 Temmuz'da toplanan parayı nereye harcadınız?''

Güncelleme:

CHP'li milletvekili Ali Mahir Başarır, koronavirüs salgınına karşı başlatılan yardım kampanya için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "15 Temmuz şehitleri için topladığınız bağışlar nerede" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı 'Biz Bize Yeteriz' sloganı ile yardım kampanyası başlatması ve CHP'li belediyelerin daha önceden başlattıkları yardım kampanylarının İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanması hem tartışma yarattı hem de AK Parti iktidarının daha önce yaptığı yardım kampanyalarında toplanan paraların akıbetini bir kez daha gündem getirdi.

"ŞEHİTLERİ İÇİN TOPLADIĞINIZ BAĞIŞLARI NEREYE HARCADINIZ?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada konuyu gündeme getirdi. CHP'li Başarır, iktidara "Bu ülkede milyonlarca işçi evinde mi, fabrikada mı? Yalan mı? Bu ülkede 15 Temmuz şehitleri için topladığınız bağışları nereye harcadınız? Deprem vergilerini nereye harcadınız Beşiktaş'ta ölen şehit polislerin yakınları için topladığınız parayı nereye harcadınız? Nerenize güvenelim biz sizin? Söyleyin… Ya, diyorum ki: Para toplayalım, bu parayı biriktirelim. Şunu açıklayın, "Bu toplanan parayla iki ay bu ülkede işçiler çalışmayacak." deyin. İnsanların hâlâ elektriği kesiliyor. Bu da mı iftira? Suyu kesiliyor. 65 yaşındaki insanlara "Sokağa çıkma." diyorsunuz. Benim memleketimde şalgam satan, bekçilik yapan, mendil satan insanlar var." diye konuştu.