19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı

19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:- "Yaklaşık yarım milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimizin, inşallah en kısa süre içerisinde en az üç katına çıkmasını hedefliyoruz. Özellikle Hersek bölgesinde tarım, turizm alanında çok ortak yatırımlar yapılabilir. Bu

MOSTAR (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yaklaşık yarım milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimizin, inşallah en kısa süre içerisinde en az üç katına çıkmasını hedefliyoruz. Özellikle Hersek bölgesinde tarım, turizm alanında çok ortak yatırımlar yapılabilir. Bunun için Türk firmalarının bu bölgeye ve genel olarak, Bosna-Hersek Cumhuriyeti'ne yönlendirilmesi için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Kurtulmuş, Mostar Serbest Ticaret Bölgesi'nde düzenlenen, Türkiye'nin "ortak ülke" olarak katıldığı 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarının açılışının ardından, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbogoviç, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile stantları gezdi ve Türkiye standının açılışını gerçekleştirdi.

Kurtulmuş, Türkiye standlarının kurulu olduğu alanda İzzetbogoviç, Kitaroviç, Vuyanoviç ve Vuçiç ile bir süre sohbet etti.

- "Ortak yatırımlar yapılabilir"

Kurtulmuş, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbogoviç ile Türkiye stantlarının bulunduğu alanda düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye olarak Bosna-Hersek Cumhuriyeti'nin yanında ve destekçisi olduklarını ifade etti.

Bosna-Hersek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin ilişkilerinin her alanda artarak devam edeceğini belirten Kurtulmuş, "Yaklaşık yarım milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimizin, inşallah en kısa süre içerisinde en az üç katına çıkmasını hedefliyoruz. Özellikle Hersek bölgesinde tarım, turizm alanında çok ortak yatırımlar yapılabilir. Bunun için Türk firmalarının bu bölgeye ve genel olarak, Bosna-Hersek Cumhuriyeti'ne yönlendirilmesi için gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

Mostar'daki fuarda, Türkiye'de mobilya, tekstil, gıda, metal, sebze meyve, ilaç ile çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bulunuyor.

Ayrıca fuara, 24 ülkeden 800'e yakın firma ve sektörel tanıtım grubu katılıyor.

Öte yandan, fuara ortak ülke olarak katılan Türkiye ve Bosna-Hersek'in bayrakları, ana yollardaki direklere asıldı.

Etiketler MOSTAR