2016 Bütçesi Tbmm Genel Kurulu'nda

2016 Bütçesi Tbmm Genel Kurulu'nda

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz: - "28 Şubat'ın bin yıl süreceği söylenmişti ama sağduyulu milletimiz aslolanın millet iradesi olması gerektiğini bir kez daha göstermiştir"- CHP Grup Başkanvekili Özel: - "CHP, doğrudan ya da dolaylı olarak demokrasiye y

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, 2. turda yer alan kurumların 2016 yılı bütçelerinin görüşmelerine geçilmeden önce partilerin grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri 28 Şubat'ın yıl dönümü dolayısıyla söz aldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı, 28 Şubat'ın uzantısı olan "2 Mayıs 1999 adı konmamış darbesini" de bugün hatırlatmak istediğini belirtti.

Kavakçı, "2 Mayıs 1999'da başlayan had bildirme kampanyası, 23 Haziran 2015'te ancak başı örtülü olmayan milletvekilleriyle ve erkek milletvekilleriyle beraber başörtülü milletvekillerinin de ant içmesiyle bitmiştir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin, doğrudan ya da dolaylı olarak demokrasiye yapılan her türlü darbe girişiminin, istikamet vermenin, her türlü dayatmanın karşısında olduğunu bildirdi.

"O tarihte yaşananların bir daha yaşanmaması gerektiğini ümit ediyor, o günü açık bir darbe süreci olarak tarif ediyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin hiçbir şekilde demokrasiden uzaklaşmamasını ümit ediyoruz" ifadesini kullanan Özel, "İktidar gücü ele geçirildiğinde baskı kurmak, karşı tarafı toplumsal hayatın, basının, düşün hayatının dışına itmeye çalışmak aynı zamanda bir başka darbe değil midir?" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, merhum Alparslan Türkeş'in "En kötü demokrasi en iyi ihtilalden daha iyidir" dediğini hatırlatarak, bütün darbelere tutarlı bir şekilde karşı çıkmak gerektiğine işaret etti.

Akçay, "Bir cumhurbaşkanı, bir başbakan, bir bakan veya bir yetkili 'anayasayı tanımıyorum' derse, bu darbe değil midir? Bu kesinlikle bir darbedir. Bunlara da karşı çıkmak gerekir. Dolayısıyla buna geniş kapsamlı, ilkeli ve tutarlı olmaya dikkat ederek hep birlikte karşı çıkmamız gerekir" dedi.

-"Tüm darbe girişimlerini kınıyorum"

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, "Bu ülke birçok darbe sürecini yaşayan bir ülke. Şu anda bile bu geçmiş darbeleri kınadığımızı ve kabul etmediğimizi ifade ederken, şehirlerimizde, ilçelerimizde tanklarla, toplarla halkın üzerine ateş açılan bir süreci yaşıyoruz" görüşünü savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de şunları kaydetti:

"28 Şubat ile birlikte 27 Mayıs ihtilali, 12 Mart Muhtırası, 1980 İhtilali ve yakın zamanda yine tanıklık etmiş olduğumuz 27 Nisan e-Muhtırası, Gezi eylemleri, 17-25 Aralık operasyonları da dahil olmak üzere millet iradesini, demokrasiyi askıya alacak şekildeki tüm darbe girişimlerini kınıyorum.

28 Şubat gerçekleştirildiğinde 28 Şubat zihniyetinin bin yıl süreceği söylenmişti ama çok şükür ki sağduyulu milletimiz, geçmiş döneminden ders almış olan milletimiz, aslolanın millet iradesi olması gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

28 Şubat, özellikle eğitim alanında, özellikle de kadınlarımız arasında çok önemli bir eşitsizliğe sebep olmuştur. Birçok hanım kardeşimiz, kızlarımız okuldan, eğitim hakkından yoksun kalmıştır, bu da çok önemli bir insan kaynağı israfıdır."