2016 Yılı Bütçesi Plan Ve Bütçe Komisyonunda

2016 Yılı Bütçesi Plan Ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı:- "İktidarımız döneminde su yatırımlarında Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılmıştır. Yılda 75 milyon metreküp su Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne iletilecek" - HDP İstanbul Milletvekili Paylan:- "Kanal İstanbul Proj

TBMM (AA) - AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, "İktidarımız döneminde su yatırımlarında Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılmıştır. Yılda 75 milyon metreküp su Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne iletilecek" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirterek, "İktidarımız döneminde su yatırımlarında Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılmıştır. Yılda 75 milyon metreküp su Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine iletilecek" diye konuştu.

Açıkkapı, şunları söyledi:

"Ağaçlandırma çalışmaları da bakanlığın destanlar yazdığı önemli çalışmalardandır. Orman varlığımız ormanların genişletilmesi çalışmaları ile artırılmıştır. Ülkemizin ihtiyacı olan fidanlar artık kendi fidanlıklarımızda üretiliyor."

Görüşmelerde söz alan, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da Çankaya bölgesinde en önemli sorunlardan birinin sokak köpekleri olduğunu belirterek, "Bir kısım vatandaşlar beslenmesini istiyor, bir kısım vatandaşlar ise saldırıya uğradığını söylüyor. Belediye de en fazla bu konudan şikayetçidir. Gerçekten büyük sıkıntılar yaşanıyor" ifadesini kullandı.

İstanbul ormanlarının ve doğal yaşamının saldırı altında olduğunu ileri süren HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da üçüncü köprü ve bağlantı yolları ile de yeni bir saldırının gerçekleştiğini belirtti.

Paylan, "Kanal İstanbul Projesi"nin büyük tahribatlara neden olacağını savunarak, projenin yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Görüşmelere öğleden sonra devam edilecek.