2016 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

2016 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

CHP Tunceli Milletvekili Erol:- "Terör sorununa yalnızca hükümetin sorunu olarak yaklaşamayız. Bu mesele bir hükümet sorunu değildir. Bu sorun adını ne koyarsanız koyun ulusal bir sorundur"- CHP Mersin Milletvekili Sağlar:- "Sanatçıların özlük hakları kıs

TBMM (AA) - CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Terör sorununa yalnızca hükümetin sorunu olarak yaklaşamayız. Bu mesele bir hükümet sorunu değildir. Bu sorun adını ne koyarsanız koyun, ulusal bir sorundur" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 5. turda yer alan bakanlıklar ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerinde CHP Grubu adına konuşmalar yapıldı.

Söz alan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terörle mücadelede aradan geçen 32 yıla rağmen halen aynı noktada bulunulduğunu ve terörün bitmediğini belirterek, "Terör sorununa yalnızca hükümetin sorunu olarak yaklaşamayız. Bu mesele bir hükümet sorunu değildir. Bu sorun adını ne koyarsanız koyun, ulusal bir sorundur. Bu mesele bir ulusal meseledir ve biz bu meseleye ulusal bir değerle bakmalıyız" diye konuştu.

Sorunun çözüm yerinin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu, devletin içindeki derin güçlerin daima kendini gösterdiğini savunan Erol, "Binlerce faili meçhul gerçekleştirdiler. Aynı tehlikelerle karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, terörle mücadelede, devlet işleyişinde tutarsızlık olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığının temel görevini başkalarına devrettiğini savunan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, SGK'nın paraları topladığını ancak hastalanan vatandaşın ilaçlarını ise karşılamadığını belirterek, "SGK'nın topladığı sağlık primleri maalesef halka geri dönmüyor" diye konuştu.

Türkiye'de satılan bitkisel ilaçların çoğunun internetten ruhsatsız satıldığını anlatan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, bakanlığın sitelerin erişiminin engellendiğini açıklamasına rağmen, sitelere internet üzerinden hemen ulaşılabildiğini ifade etti.

Kontrol var denilmesine rağmen, herhangi bir kontrolün olmadığını vurgulayan Aydın, "Ölümlerde kalp krizi falan deniliyor ama araştırdığınızda ya zayıflama ilacı ya da cinsel veya vücut geliştirme ilaçlarından olduğunu görüyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Sanatçılar baskı altında"

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, AK Parti'nin kültür politikasının insan odaklı olmadığını ileri sürerek, sanatın kini ve nefreti yok edeceğini bildirdi.

Sağlar, "Yani hedeflenen kindar gençliğin önünü keser. Hal böyle olunca tüm sanatları baskı altında. Kurumlar tek elden kontrol ediliyor. Sanatçıların özlük hakları kısıtlanıyor. Sanatçılar ve sanat kurumlarında çalışanlar yarınlarından korkuyor" diye konuştu.