40 derece ateşle hastaneye kaldırılan Bahçeli taburcu oldu!

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hastaneye kaldırıldı. Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, "Üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak ateş yükselmesi sonucu hastaneye getirilerek kontrol altına alınmıştır" açıklaması yaptı. Bahçeli saat 15:45 sularında taburcu oldu.

Bugün aniden yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaklaşık 3,5 saat sonra hastaneden taburcu edildi.

Bahçeli'nin taburcu olmasıyla ilgili ilk açıklama Sağlık Bakanı Koca'dan geldi. Bahçeli'nin genel durumunun son derece iyi olduğunu belirten Koca'nın bu açıklaması sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hastaneden taburcu oldu.

Koca Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili "hastanede yatışı zorunlu bir durum söz konusu değil" demişti.

Sabah saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle Ankara Başkanet Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Devlet Bahçeli, taburcu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bahçeli'nin üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavisinin evinde devam edeceğini söyledi.

Bahçeli'nin özel kalem müdürü Murat Çeliker, ''Üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ateş yükselmesi sonucu hastaneye gitti. Sağlık durumu gayet iyi'' demişti.

40 derece ateşle hastaneye kaldırılan Bahçeli taburcu oldu! - Resim : 1

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da Bahçeli'nin hastaneden çıkmak istediğini yetkililere ilettiğini aktarmıştı. 

Bahçeli'yi hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada ''Bahçeli'yi ziyaret ettik. Tabrucu olacak. Genel durumu son derece iyi... Üst solunum yolu enfeksiyonu olduğu ve bununla ilgili tedaviye başlandı. Evde tedfavisi devam edilmiş olacak. Ciddi bir sorunu olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz'' dedi.

Sosyal medya Bahçeli'nin bu sözlerini konuşuyor: Ölürsem, gazi kalırsam...Sosyal medya Bahçeli'nin bu sözlerini konuşuyor: Ölürsem, gazi kalırsam...

BAHÇELİ'NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ: ATEŞ YÜKSELMESİ SONUCU HASTANEDE

MHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "MHP Lideri Sn Genel Başkanımız Devlet Bahçeli üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak ateş yükselmesi sonucu hastaneye getirilerek kontrol altına alınmıştır. Sağlık durumu gayet iyi olup, milletimize ve camiamıza selam ve sevgilerini iletiyor" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Şu anda şuuru açık, konuşabilen bir durumdadır” dedi.

Mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında konuşan Semih Yalçın, “Bugün sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız mide bulantısı şikayetiyle hastaneye müracaat etti. Hastaneye intikalinden itibaren kendisinin tetkikleri yapılmaktadır. Bazı sosyal medya alanlarında ifade edildiği gibi beyin kanaması veya kalp hastalığıyla alakalı hiçbir problemi yoktur. Şu anda şuuru açık, konuşabilen bir durumdadır. İstirahat etmektedir.

Bu açıklamayı, hastane başhekimliği daha geniş bir şekilde ilerleyen yapacaktır. Genel Başkanımızın durumu son derece iyi ve mükemmel durumdadır. Hastaneye intikalinden itibaren Genel Başkanımız kendisinde. Herhangi bir problem yok. Şu an için istirahat ediyor. Tetkiklerin de çoğu yapıldı. Herhangi bir problem yok” ifadelerini kullandı.

HASTANEYE GİRİŞLER KAPATILDI

MHP teşkilatları ve milletvekillerinin hastaneye gelmeye başladığı ifade edilirken, diğer yandan hastanenin tüm giriş ve çıkışlarının vatandaşlara kapatıldığı, sadece bürokrat ve milletvekillerine müsaade edildiği öğrenildi.

40 derece ateş ile hastaneye getirilen, Bahçeli’nin bir ara bilinci yerinde değildi ancak daha sonra ateşinin 37,5’a kadar düşmesiyle bilinci yerine geldi. Hastane doktorları Bahçeli’nin tedavisi için yoğun bir şekilde çaba sarfediyor. Başkent Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal tedavi sürecini yönetiyor. Bahçeli’nin doktorları ilerleyen saatlerde resmi açıklamayı yapacaklar ancak MHP Lideri, bu geceyi hastanede geçirecek.

ZATÜRRE NEDİR?

Genellikle ateş, öksürük balgam gibi belirtileri bulunan Zatürre, ilerleyen evrelerde ciddi nefes darlığı, tansiyon ve bilinç bulanıklığına neden olabilmektedir. Peki, belirtileri belli olan Zatürre nedir ve tedavisi nasıl yapılacak? İşte, oldukça tehlikeli olan bu hastalık hakkında detaylı bilgiler
Zatürre, belirtileri doğru tedavi edilmezse büyük sıkıntılara neden olabilmektedir.

Zatürrenin tıbbi adı pnömonidir. Akciğerin iltihabıdır. Bakteri, virüs, mantar gibi çeşitli mikroplarla oluşabilir. En sık görülen, hekime başvurmaya neden olan, en fazla ölüme yol açabilen hastalıklar arasındadır. Akciğerde meydana gelen bu enfeksiyon, alveol adı verilen havayla dolu küçük akciğer keseciklerine iltihap hücrelerinin birikmesine ve yine bu alana kan damarlarından gelen serumun dolması şeklinde ortaya çıkan, bazen ölümle sonuçlanabilen ateşli bir hastalıktır. İçleri serum sıvısı ve iltihap hücreleri ile dolan, yani hava içeriğini kaybeden alveoller solunum işlevlerini yerine getiremezler.

Özellikle çocuklarda, 65 yaş üstü yaşlılarda, kronik bir hastalığa sahip olanlarda (böbrek, şeker, kalp veya akciğer hastalığı gibi), sigara kullananlarda, bağışıklık sistemini baskılayan bir hastalık veya ilaç kullanımı varlığında daha sık görülür.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada her sene 100 kişiden 1-2’si zatürre olmaktadır. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre her yıl yaklaşık 90 bin zatürre vakası görülmektedir. Bu hastalardan 2-3 bini hayatını kaybetmektedir. Zatürre mikrobunun antibiyotiklere karşı direnç kazanması da bu hastalığın ciddiyetini arttırmaktadır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Bahçeli’nin beyninde pıhtı attığı iddialarını yalanladı.

Semih Yalçın, MHP liderinin mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını belirtirken, "Bazı sosyal medya alanlarında iddia edildiği gibi beyin kanaması veya kalp hastalığı ile ilgili hiçbir problemi yoktur. Şu anda şuuru açıktır. Genel başkanımızın son durumu gayet iyidir. Hiçbir şeyi yok. Hastaneye intikalinden itibaren başkanımız kendisinde. Şu an için istirahat ediyor. Herhangi bir problem yok” açıklamasında bulundu.

Başkent Hastanesi önünde gazetecilere konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Sosyal medyada bazı söylentiler var. Beyin kanaması veya kalp hastalığıyla alakalı hiçbir sorunu yoktur. Sağlık durumu son derece iyi mükemmel durumdadır. Şu anda şuuru açık, konuşabilir durumdadır. İstirahat etmektedir. Hastane başhekimliği ilerleyen saatlerde detaylı açıklama yapacaktır” dedi.

AK PARTİ'DEN BAHÇELİ'YE ZİYARET

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde tedavi gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek, doktorlardan sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bostancı, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Sayın Bahçeli'nin sağlık durumu iyi. Rutin kontrollerini yaptırıyor" dedi. Muş ise "Sayın Bahçeli'yi hastanede ziyaret ettik, sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini aldık" diye konuştu.

CHP'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP'li Öztrak, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun diliyoruz. Umarız kendisi sağlığına bir an önce kavuşur" dedi.

2016’DA KALP AMELİYATI OLMUŞTU

MHP lideri Devlet Bahçeli, 2016 yılında özel bir hastanede kalp ameliyatı olmuştu.

40 derece ateşle hastaneye kaldırılan Bahçeli taburcu oldu! - Resim : 3

3,5 SAAT SONRA TABURCU OLDU

Sabah saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle Ankara Başkanet Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Devlet Bahçeli, taburcu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bahçeli'nin üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavisinin evinde devam edeceğini söyledi.

Seçiniz...