5 aydır Ankara’nın emniyet müdürü yok

5 aydır Ankara’nın emniyet müdürü yok

Aylardır Valiler ve Emniyet Müdürleri Kararnamesi çıkmadığı için 5 ayda 150'den fazla vatandaşımızın terörden öldüğü Ankara'nın Emniyet Müdürü yok...

10 Ekim 2015: Ankara Gar Katliamı yaşandı,102 kişi hayatını kaybetti. Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal açığa alındı. Yerine 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkanvekaleten atandı.

17 Şubat 2016: Ankara’da askeri servis araçlarına terör saldırısı yapıldı, 29 kişi hayatını kaybetti. Ankara Emniyeti Müdürlüğü görevini vekaleten yapan Ahmet Hakan Arıkan merkeze alındı. Yerine yine vekaleten 2. Sınıf Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar atandı.

13 Mart 2016: Ankara’nın göbeğinde yine terör saldırısı oldu, onlarca kişi hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Ekim ayında Ankara Garı’nda meydana gelen saldırıda 100′den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu saldırının hemen ardından geçen ay Kızılay yakınlarındaki Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik saldırıda ise 29 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Daha yaralarımızın izi silinmeden 13 Mart Pazar akşamı teröristlerin hedefi yine Ankara'ydı. Bu seferki saldırı Kızılay'da gerçekleşti.

Bu saldırılar terör örgütlerinin hedef olarak seçtiği Ankara'daki bir başka ayrıntı akıllara getirdi. Çünkü Türkiye’nin başkentinde emniyet hâlâ vekaleten yönetiliyor.

Ekim ayında tren garının yakında gerçekleştirilen saldırının ardından, dört yıldızlı birinci sınıf emniyet müdürü olan Kadri Kartal Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmış yerine “vekaleten” üç yıldızlı, 2. sınıf emniyet müdürü olan Hakan Arıkan atanmıştı. Merasim sokaktaki saldırının ardından Hakan Arıkan da görevden alındı ve yerine yine “vekaleten”, 2. sınıf emniyet müdürü Yaman Ağırlar getirildi. Yani Ankara 5 ayda teröre 150'den fazla şehit verdi ama hala "vekaleten" yönetiliyor...

13 mart ankara patlama

13 mart ankara patlama anı