5 şehir için Cumhur İttifakı geliyor

5 şehir için Cumhur İttifakı geliyor
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli yerel seçimde ittifakı görüşmek için bugün bir araya gelecek.

AK Parti ile MHP arasındaki 'Cumhur İttifakı'nın 2019 mart ayındaki yerel seçimler için geçerli olup olmayacağı merak konusu. 

23 Ekim'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla sekteye uğrayan yerel seçimlerde işbirliği arayışında, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında saat 16.00'da bir görüşme gerçekleşecek. 

"Peki formül ne?" sorusunun yanıtı, Hürriyet gazetesinden Hande Fırat'ın bugünkü köşesinde sorulmuş ve yanıtı da şu şekilde verilmiş: 

"Tüm Türkiye'de değil bazı illerde işbirliği. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin (Başkan MHP'den istisa etti) Belediye ve Tekirdağ'da işbirliğine kesin gözüyle bakılıyor. İşbirliğinin doğru kurulması durumunda MHP tarafı, CHP ve HDP'nin elindeki 100'ün üzerinde belediyenin alınabileceğini düşünüyor. 

'İktidar partisi nasıl olur da bir seçim çevresinden aday çıkarmaz' kaygısına da çözüm bulundu. İşbirliği çerçevesinde bazı illerde iki parti tarafından ortak aday çıkarılacak ya da tek bir partinin çıkaracağı, diğerinin detekleyeceği adaya 'Cumhur İttifakı adayı' denilecek..." 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Hürriyet