50 bin konutluk Kuzey Şehir'de çalışmalar başladı

50 bin konutluk Kuzey Şehir'de çalışmalar başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Türkiye’ye örnek olacak projelerinden biri olan “Kuzey Şehir” projesinde çalışmalar başladı.

Yaklaşık 8,5 milyon metrekare alanda 300 bin nüfuslu yerleşim alanı yapılması düşünülen “Kuzey Şehir”de birçok binanın temeli atıldı, yol yapımı çalışmaları da başladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 50 bin konut “Kuzey Şehir”projesi için Büyükşehir Belediyesi imar planına göre esas kurum görüşlerini alarak, hali hazır ve jeolojik etüt haritalarını hazırladı.

“Aktif katılım” prensibiyle uygulama kararı alınan projeyi “Arama Konferansları” ile Gaziantep’in tüm yerel temsilci ve kanaat önderleriyle paylaşan Büyükşehir Belediyesi, burada; şehirlerin geleceğine dönük süreçleri yerel aktörlerin söz hakkını ve görüşlerini yansıtacak bir ortak akılla şekillendirme çabası içinde olduğunu gösterdi. Plan, sürecini yerel aktörlerle şekillendirecek olan çalışma,paydaş analizi, derinlemesine mülakatlar, arama konferansları ve çalıştay olmak üzere 4 aşamada kurguladı.

ŞAHİN SAHADA İNCELEMEDE BULUNDU

Kuzey Şehir’in yapılacağı alanı ve etrafında bulunan mahalleleri gezen Şahin, burada oturan vatandaşların görüşlerini de aldı. Vatandaşlardan gelen talep ve istekleri değerlendireceklerini vurgulayan Şahin, “Biz bugün Büyükşehir ve GASKİ’nin teknik ekibi ile geldik. Sizlerden gelen isteklere açğız ve değerlendireceğiz. Sizi mağdur etmeden ve sıkıntıya sokmadan elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bir insana ve bir ağaca zarar vermeden bu işi yapmak istiyoruz” dedi.

Bölgede oturan vatandaşların hassasiyetini çok iyi anladığını ve buna göre hareket edeceklerini açıklayan Şahin, fıstık ağaçlarının hiçbir şekilde zarar görmeyeceğini söyledi. Şahin, “Bakın biz fıstık parkı yaptık. Bir tane bile fıstık ağacı yıkmadık. O açıdan rahat olun. Biz arkadaşlarmız ile bugün burada saha incelemesi yaptık. Nerede neyin olup olmayacağına hep birlikte ekip olarak karar verecegiz” değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Dündarlı, Karacaburç, Karacaören ve Yalangoz mahalle sınırları içerisinde ilk etapda tapulama harici olarak görünmekte iken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bakanlıklar düzeyindeki görüşmeleri ve merkezi yönetimin destekleri neticesinde söz konusu alanın önce maliye hazinesi, ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı adına devri gerçekleştirilmişti.