6 liderin mart buluşmasında Ali Babacan sürprizi

6 liderin mart buluşmasında Ali Babacan sürprizi
Güncelleme:

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'na imza atan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri her ay bir araya gelecek. Her ay bir liderin ağırladığı 6'lı zirvenin Mart buluşmasındaki ev sahibi DEVA Partisi lideri Ali Babacan olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan aylardır üzerinde çalıştıkları “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları mutabakat metnini 28 Şubat'ta imzaladı.

6 liderler, her ay hem güncel meseleleri hem de yeni sisteme geçiş sürecinin detaylarını değerlendirmek üzere altılı olarak bir araya gelmeye devam edecek.


T24'ün edindiği bilgiye göre, liderler buluşmasında "parti isimlerine" göre alfabetik sıra kriterine göre ev sahipliği üstlenilecek. Bu çerçevede mart ayındaki buluşmada liderleri DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ağırlayacak.

SEÇİM SONRASI AŞAMALAR DA GÖRÜŞÜLECEK

6 lider bir yemek masasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine buluşmuştu. Muhalefet liderleri bu ay bir kez daha aynı masa etrafında buluşacak.

Bu konu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Sunum ve İmza Töreni’nde liderlerin yaptıkları sohbette gündeme geldi. Babacan'ın ev sahipliğinde buluşulmasına karar verildi. Milliyet gazetesinin haberine göre toplantıda liderler güncel gelişmelerin yanı sıra, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş sürecinin yol haritası, bu süreçte hangi çalışmaların yapılması gerektiği, seçim öncesinden seçim sonrasına hangi aşamaların ne şekilde hayata geçirileceği aşama aşama detaylı ele alınacak.

Öte yandan önümüzdeki süreçte altı parti arasında kesintisiz iletişimi sağlayacak ve çalışmalarda bir anlamda sekreterya görevini üstlenecek bir komisyonun oluşturulmasının da planlandığı, söz konusu komisyonda her partiden birer genel başkan yardımcısının yer alacağı belirtiliyor.