62 Deaş hedefi imha edildi

62 Deaş hedefi imha edildi

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 52. gününde 62 DEAŞ hedefi imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı'nın 52.gününde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 62 DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından atış yapıldığını, ÖSO'nun ileri harekatıın desteklendiği ve belirlenen hedeflerin tam isabetle imha edildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün saat 7.00'ye kadar olan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Azaz-Rai sektöründe; muhaliflerden oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunun, Rai-Cerablus sektöründe Taşıhüyük meskun mahallerinde başlattığı taarruzda henüz ilerleme sağlanamadığı belirtildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalifin şehit olduğu, destek sağlayan Türk unsurlarında zayiat ve hasar meydana gelmediği belirtildi. Muhalifler tarafından harekatın başlangıcından bu yana kontrol sağlanan 134 meskun mahalde (yaklaşık 1.110 km²) güvenliği artırıcı önlemlerin sürdürüldüğü ifade edildi.

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 62 DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından atış yapıldığı, ÖSO'nun ileri harekatının desteklendiği ve belirlenen hedeflerin tam isabetle imha edildiği belirtildi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından; hava harekatı yapılmadığı ve yerde bekler uçakların görevlendirildiği öğrenildi. Koalisyon güçleri tarafından da hava harekatının yapılmadığı belirtildi.

DEAŞ'dan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 116 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak imha edildiği ve harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve 1.152 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

DHA