AB Bakanı Bozkır: ''Daha çok şehit vereceğiz''

AB Bakanı Bozkır: ''Daha çok şehit vereceğiz''

AB Bakanı Volkan Bozkır katıldığı programda çok tartışılacak bir açıklamada bulundu. Bozkır, "şehitler veriyoruz, belki daha çok vereceğiz" dedi.

AKP’nin Oslo’da PKK, İmralı’da teröristbaşı Apo’yla ‘Açılım süreci’ adı altında yürüttüğü görüşmeler, seçim sürecinde ‘buzdolabına’ kaldırılmıştı Avrupa Birliği Bakanı da sürecin geldiği son durumu işte böyle özetledi: 

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, hükümetin terörle mücadeledeki kararlılığını “Belki daha çok şehit vereceğiz” diyerek ifade etti. Dün sabah CNN Türk’te Hafta Sonu programına katılan AB Bakanı Bozkır, son olarak Diyarbakır ve Cizre’de şehit olan 2 asker ve 1 polisimiz hatırlatılınca şu dikkat çekici cümleleri kurdu:

‘ÜLKELERİ İÇİN ŞEHİT OLDULAR’

“Gerçekten yüreğimiz yanıyor. İki askerimiz ve bir polisimiz şehit edildi. (Dün toprağa verildiler) Allah’tan rahmet diliyorum, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı hiçbir şekilde sona ermeyecektir. Şehitler veriyoruz, belki daha çok vereceğiz ama neticede ülkesi için şehit olan kardeşlerimizin kanları yerde kalmayacaktır. Ve bir ülke de şehitleri varsa bayrağını dalgalandırır, millet olma vasfına erişir. Allah gani gani rahmet eylesin.”

1 KASIM’DAN BU YANA 27 ŞEHİT

Türkiye’de 7 Haziran Genel Seçimi’nde koalisyon çıkmasıyla başlayan terör ortamı, 1 Kasım Genel Seçimi sonrası da devam ediyor. 1 Kasım sonrası terörle mücadele kapsamında şimdiye kadar 27 güvenlik görevlisi şehit oldu. 20 Temmuz-27 Ekim arasında ise 155 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 1 Kasım gecesi “Artık ülkemize şehit gelmeyecek, o şehitlerimizden Allah razı olsun, büyük bir emanet bıraktı” demişti.