ABD askeri heyeti Türkiye'ye geliyor

ABD askeri heyeti Türkiye'ye geliyor
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ABD askeri heyetinin 3 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini belirterek, "3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız. 3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy şu ifadeleri kullandı:

* (Suriye'de güvenli bölge kurulması) ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız.

*  ABD'nin teklifleri meşru güvenlik endişelerimizi karşılamaya yetmiyor. Oyalama sürecine girilmesini kabul edemeyiz. Beklentilerimize ilişkin henüz mutabakat sağlanmadı. Karşılanmadığında her türlü önlemi alabilecek durumdayız.

* 3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek.

* (ABD’nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarması) Biz programın ortak üyesiyiz, yükümlülüklerimizi yerine getirdik; müşterisi değiliz, sahibiyiz. Hiçbir haklı gerekçe yokken dışına itilmeye çalışılıyoruz. Sürecin dışına itilirsek başka yolları denemek zorunda kalacağız.

* (Suudi Arabistan'da Türk tırlarının bekletilmesi) Gümrükte bekleyen 300 tırın 100 tanesi yaş sebze, meyve taşıyanlar, bunlar kademeli şekilde serbest bırakıldı. Konuyu takip etmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın, ihracatçılarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz. Bir de tabii bu uygulamanın sadece Türkiye'ye yönelik olmadığı ümidini de taşıyoruz.