ABD Gülen'i iade etmezse Türkiye ne yapacak ?

ABD Gülen'i iade etmezse Türkiye ne yapacak ?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili kritik bir soruya cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın AHaber'de FETÖ üyelerinin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından gelişmeleri değerlendirdi. Yaşanan bu hain girişimin ardından ABD'nin Gülen'i iade etmeme olasılığını değerlendiren Kalın, "Eğer bu talebimizi yerine getirmezlerse bundan sonra ABD'nin bize yapacağı bütün taleplere bu noktadan bakarız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AHaber canlı yayınında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Kalın FETÖ elebaşısı Gülen'in iade talebine ABD'nin olumsuz yanıt vermesine ilişkin olarak, "ABD'den beklentimiz bu terörist başının iki ülke arasında sorun olmaktan çıkarmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Eğer bu talebimizi yerine getirmezlerse bundan sonra ABD'nin bize yapacağı bütün taleplere bu noktadan bakarız" dedi.

DARBECİLERİN DIŞ BAĞLANTISI VAR MI?

İbrahim Kalın konuşmasına şöyle devam etti: Olayların detayları ortaya çıkıyor. Detaylı ve kapsamlı bir şekilde bakmaya devam edeceğiz. İçeride kimler var dışarıda kimler destek verdi. Bunların hepsini çıkarıyoruz. Her şey ihtimaller dahilinde değerlendiriliyor. Ancak birkaç gündür bu olay ve sonrası atılan adımlara ilişkin dış basında Cumhurbaşkanımız ile ilgili abuk subuk yorumlar var. Kendilerine bu tiyatro iddialarına ilişkin buna inanmak 11 Eylül saldırılarını ABD hükümetinin yaptığına inanmak gibi bir şeydir dedim. Bu olaydan daha büyük bir terör eylemi yok. Bunun neresi tiyatro olabilir.

İBRETİ ALEM CEZA NE OLACAK?

Vatandaş idam cezası istiyor. Cumhurbaşkanı'mızda ifade etti. Nihai karar meclistedir. Meclis bunu Cumhurbaşkanı'nın önüne götürürse kendisi bunu onaylayacağını söyledi. Benim kanaatim idam cezası verilmesidir.