ABD'den şok casusluk açıklaması

ABD'den şok casusluk açıklaması

ABD'nin Büyükelçisi John Bass, kendileri hakkında ortaya atılan casusluk iddialarıyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD'nin Adana Konsolosluğu Güvenlik ve İrtibat Müdürü Sinan Seyfettioğlu'nun güvenlik birimleri ile yakın ilişkisi olan bir yerel basın mensubuna para ödemesinde bulunarak Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili stratejik bilgi almasıya ilgili Türk istihbarat birimlerinin yaptığı tespit konusunda, "Bunlar Türkiye'de veya dünyanın başka bir ülkesindeki ABD büyükelçiliklerinin normal işi. haberde yer alan ilişkilerin tarifi de bu bağlama uyuyor. Pek çok farklı insanla konuşuyoruz. Casusluk iddiası temelsiz" dedi.

CASUSLUK KUŞKUSU TAKİBİ

Milliyet'te bugün Türker Karapınar imzası ile yer alan özel haberde; ABD'nin Adana Konsolosluğu Güvenlik ve İrtibat Müdürü Sinan Seyfettinoğlu'nun emniyet ve jandarmayla yakın ilişkileri bulunan U.K.'ya düzenli para ödeyerek Suriye ve rejim muhalifleri, ÖSO ile bağlantılar, Türkiye'deki kamplar, Suriye sınırındaki gelişmeler, TSK mensupları ve mühimmat gibi stratejik bilgilerin yer aldığının saptandığı belirtildi. Haberde, bazı isimleri güvenlik birimlerinin casusluk kuşkusuyla takibe aldıkları da ifade edildi.

NORMAL İŞİMİZ

Bass, bugün Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile sohbet toplantısında biraraya geldi. Bass, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Adana'daki ABD Konsolosluğu'nda çalışan ve ABD adına casusluk yaptığı ileri sürülen Sinan Seyfettinoğlu ile ilgili dün Milliyet'te yer alan haberin sorulması üzerine Bass, toplumda neler olduğunu anlamak açısından ABD büyükelçiliğinin ve konsolosluğunun toplumun değişik kesimleriyle iletişim içinde olduğunu dile getirdi.

Bass, çalışanlarının ve ailelerinin güvenlik açısından toplumda neler olup bittiğini, yüz yüze oldukları bir tehlike olup olmadığını, güvenlik ve siyasi konularda yaşanan değişimleri anlamaları gerektiğine dikkati çekti. Bass, "Bunlar Türkiye'de veya dünyanın başka bir ülkesindeki ABD büyükelçiliklerinin normal işi. Haberde yer alan ilişkilerin tarifi de bu bağlama uyuyor. Pek çok farklı insanla konuşuyoruz. Casusluk iddiası temelsiz" dedi. Bass, konuyla ilgili haber yazılırken kendilerinin görüşüne başvurulmadığını dile getirdi.

Etiketler abd john bass casusluk