ABD'den Zafer Çağlayan için tutuklama kararı

ABD'den Zafer Çağlayan için tutuklama kararı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’yi sert şekilde eleştirmesinin hemen ardından Reza Zarrab davasına bakan mahkeme, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı aldı.

İran’a uygulanan yaptırımları ihlal, ABD bankacılık sistemine karşı dolandırıcılık, para aklama gibi suçlamalarla ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasına, ‘yasak işlem ve rüşvet’le suçlanarak sanık olarak eklenen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan için resmi tutuklama emri verildi.  

Hürriyet gazetesinden Razi Canikligil'in haberine göre New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından önceki gün dava dosyasına konan ek iddianameye Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın yanı sıra aynı bankanın uluslararası operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Levent Balkan ve Reza Sarraf’ın kuryesi Abdullah Happani de eklenmişti. Sulh Hakimi Katharine H. Parker, iddianameyi imzayla onaylayarak üzerine el yazısıyla “Sanıkların tutuklanma emri verilmiştir” diye not düştü.

Hürriyet