ABD'li sözcüye Erdoğan'ın ''Osmanlı tokadı'' soruldu....

ABD'li sözcüye Erdoğan'ın ''Osmanlı tokadı'' soruldu....
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Osmanlı tokadı" sözleri soruldu. Nauert, soruyu yanıtsız bıraktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Nauert, ''Suriye’de ve özellikle Afrin'de şiddetin tırmanmasına ilişkin endişelerimiz hakkında Türk hükümetiyle birçok üst düzey görüşme yaptık. Türkiye’nin, meşru güvenlik endişelerini anlıyoruz. Onlarla sadece Türkiye için değil, Suriye'dekiler, ABD ve diğer ülkeler için de işe yarayacak bir çözüm bulmak için konuşmak istiyoruz'' dedi.

Konuşmasında "Afrin bölgesinde tırmanan şiddet" ifadesini kullanan Nauert; Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara ziyaretinin, konunun ABD tarafından ne kadar ciddiye alındığını gösterdiğini söyledi.
Nauert, Suriye'nin doğusu için de güvenlik endişeleri taşıdıklarını ve DAEŞ'in yeniden ortaya çıkmasını önlemek istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz" diyen Amerikalı Korgeneral Paul Funk’a yönelik "Ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açıktır'' sözleri de soruldu.

Sözcü, yabancı devlet adamlarının her açıklamasına yanıt veremeyeceğini belirterek soruyu yanıtsız bıraktı.

Nauert; Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nin önündeki caddenin adının "Zeytin Dalı" olarak değiştirilmesi kararı için de, "Konu Türkiye'nin iç meselesi" diye konuştu.

Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a: Yazıklar olsun gereği yapılacakErdoğan'dan ABD'ye: "Hiç Osmanlı tokadı yememişler"

 

ABD'li sözcü; Türkiye'de artan Amerikan karşıtı söylemlerin ülkesinin politikalarını değiştirmeyeceğini söyledi.