Abdullah Gül'e cumhurbaşkanlığı için ilk resmi teklif

Abdullah Gül'e cumhurbaşkanlığı için ilk resmi teklif
Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması için ilk resmi teklif Saadet Partisi'nden gitti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Gül'ün Maslak'ta bulunan çalışma ofisindeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Görüşme, yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü. Temel Karamollaoğlu, görüşmenin ardından açıklama yapmadan ofisten ayrıldı.

Kulis bilgilerine göre görüşmede, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ve Saadet Partisi liderinin Gül'e adaylık teklifi yaptığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU, AKŞENER'E SÖYLEDİ: ADAYIMIZ 'GÜL' DEĞİL

'En doğru anı' bekleyen Abdullah Gül'ün, 24 Haziran seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olması durumunda sahneye çıkma şartı sunduğu öğrenilmişti. Ortak aday konusunda CHP ve Saadet Partisi'nin Gül konusunda uzlaştığı, İYİ Parti'nin ise bu uzlaşmaya sıcak bakmadığı ifade edilmişti. Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü görüşmesinde Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin adayını 'Abdullah Gül' uyarısı yapan Meral Akşener’e söylediği, bu ismin Gül olmadığı öğrenildi.

AKŞENER: GÜL İÇİN ÇEKİLMEM


Meral Akşener, partisinin 20 milletvekili sayısına ulaşmasına rağmen imza toplamaya başladığını ve 100 bin imzayla Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklamıştı. Akşener, açıklamasında "Hiçbir koşulda ve kimse için adaylıktan çekilmeyeceğim. 20 milletvekili ile grup kurmamıza rağmen 100 bin imza ile aday olacağım. Bana Gül için çekil derlerse çekilmem. Kendim de çatı aday olmam. Herkes kendi adayı ile çıksın. İttifak, Saadet ve DP ile milletvekilliği için olacak" ifadesini kullanmıştı.