Adalet Bakanı Bozdağ: (2)

Adalet Bakanı Bozdağ: (2)

"Paralel Devlet Yapılanması şuanda Türkiye’nin aleyhine dünyanın dört bir yanında büyük iftiralar, büyük yalanlar, büyük çalışmalar yapıyorlar. Bunlara karşı milli duruşumuzu da manevi duruşumuzu da çok net ortaya koymamız lazım" - "Bu ülkenin cumhurbaşka

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Paralel Devlet Yapılanması şuanda Türkiye’nin aleyhine dünyanın dört bir yanında büyük iftiralar, büyük yalanlar, büyük çalışmalar yapıyorlar. Bunlara karşı milli duruşumuzu da manevi duruşumuzu da çok net ortaya koymamız lazım." dedi.

Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonunda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Parelel Devlet Yapılanması'nın yıllardır herkesin önünde eğitim ve din ile ilgili konularla ilgilenen bir görüntü oluşturduğunu bildirdi.

FETÖ'nün eğitim ve dinle ilgileniyor gibi görünerek vatandaşları iyi niyetini suistimal ettiğini belirten Bozdağ, gelinen noktada eğitim ve dini maske olarak kullanıp her şeyle ilgilendiklerinin ortaya çıktığını ifade etti.

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin cumhurbaşkanın, başbakanın telefonlarını dinlemeyi kim emrediyor, hangi cemaatin, hangi tarikatın, hangi dini hassasiyeti olan grubun işine yarar, başbakan, bakan ne konuşuyor. Tefsiri daha iyi yazmak için mi lazım, hadisi daha iyi anlatmak için mi lazım? Yoksa okulda daha iyi eğitim vermek için mi lazım? Savunma sanayinin işinde çalışan mühendisleri, teknisyenleri, uzmanları dinlemenin kime ne faydası var? Hangi sivil toplum örgütün işine yarayacaktır? Bir vatandaşın işine yarar mı, yaramaz. MİT tırlarını ve büyükelçilerin toplandığı bir dönemde orada çevirip arattırıp bu memleketin evlatlarını, sanki düşman devletlerin evlatları gibi yere yatırıp orada bunları yaptırtmak kimin ne menfaatinedir?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika seyahatinin, bu hareketin nasıl bir noktaya geldiğini göstermesi bakımında çok önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Bozdağ, "PKK’lılar cumhurbaşkanını protesto ediyor, ASALA terör örgütü mensupları ve Paralel Devlet Yapılanması mensupları el ele Türkiye'nin cumhurbaşkanına küfrediyorlar, hakaret ediyorlar. Paralel Devlet Yapılanması şuanda Türkiye'nin aleyhine dünyanın dört bir yanında büyük iftiralar, büyük yalanlar, büyük çalışmalar yapıyorlar. Bunlara karşı milli duruşumuzu da manevi duruşumuzu da çok net ortaya koymamız lazım. Yaptıklarını şuanda hiç ülkenin hayrıyla uzaktan yakından alakası yok." diye konuştu.

- ''Devlet içinde iki otorite olmaz devlet içinde tek otorite olur''

Bozdağ, yargıdaki hukuksuzluklara Adalet Bakanı olarak kulak tıkayamayacağına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

''Şimdi düşünün bir hakim karar verecek, 'dosyada karar vermek için mahallede veya ilde şuna sorsam' diye soruyor veya 'Pensilvanya’dan talimat geliyor, yasa böyle diyor, onların tamamını çöpe atıp böyle karar veriyor' diye iddialar olursa, bütün halk bunu yaygın şekilde konuşursa, Adalet Bakanı olarak benim bunlara kulağımı, gözümü kapamam mümkün olabilir mi? Bu ülkenin anayasası ve yasalarına göre faaliyet yapan hükümeti olarak bizim böylesi bir yapı içerisinde olanlara karşı kör, sağır, dilsizi oynama lüksümüz olabilir mi? Eğer onu yaparsak biz o zaman bu ülkede, bu millete gerçek anlamda ihanet etmiş oluruz. Yargı bağımsızlığı sadece hakimlerin, savcıların yasalara uyması değil, aynı zamanda yasalara uyarken, başka bağlılıklarını da karar verirken reddetmesi anlamına gelir."

Yargının bağımsızlığı ve hukuk devletini korumanın vazifeleri olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin adalet politikalarının doğru bir şekilde yürümesi için yasal ve diğer altyapıları oluşturmak bizim vazifemizdir. Gerekli tedbirleri almak uygulamak bizim vazifemizdir. Bu ülkenin neresinde olursa olsun, bu ülkenin resmi, anayasal otoritesi dışında başka otoritelere bağlı kim hareket ediyorsa etsin o karşısında anayasa ve hukuku olacaktır. Anayasa ve hukuka mutlaka hesabını verecektir, bugün olmaz yarın olur, ama mutlaka olacaktır. Devlet içinde iki otorite olmaz tek otorite olur. Başka otorite olmaz. Biz devletimizin içindeki milletin kurduğu otoriteyi korumak, milletin tesis ettiği iktidarı korumak ve millete anayasa ve yasalara doğrultusunda hizmet etme konusunda gayret ve çabamızı bundan sonra da devam ettireceğiz. İnşallah ülkemizin yaşadığı çözmek için bugün kadar yaptığımız çalışmalara daha büyük gayretle devam edeceğiz."

(Bitti)