Adil Gür: ''5. parti geliyor...''

Adil Gür: ''5. parti geliyor...''

A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür Ankara'daki 5. parti iddialarını yorumladı.

A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür, A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında dokunulmazlık ile ilgili yakın zamanda yaptığı anketin detaylarını paylaştı. "Araştırmalarımıza göre CHP seçmeninin %95'i dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor." diyen Adil Gür, 5. partinin de muhalefetten çıkacağını söyledi. 

İşte Adil Gür'ün A Haber'de yayınlanan programda yaptığı açıklamalar:

"...Bütün HDP'lilerin mi dokunulmazlıkları kaldırılsın, yoksa terör suçu işleyenlerin dokunulmazlıkları mı kaldırılsın veya Meclis'teki tüm fezlekelere dair dokunulmazlıklar mı kaldırılsın tartışmaları varken o tarihte sorduk. Her 100 kişi den 41'i tüm HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın dedi. 22'si dedi ki sadece terör örgütüyle bağı olan HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın. 31,2'si ise kaldırılacaksa fezlekelerden dolayı tüm milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın dedi.

Dokunulmazlıklar kaldırılmasın diyenler ise sadece 100 kişiden 5.8'i oldu. Yani bugün "siyasi dokunulmazlıklar kaldırılmasın" diyen bir partinin oy oranı %5.8'dir.

AK PARTİ VE CHP SEÇMENİ NE DEDİ ?

Siyasi tercihlere göre baktığımızda AK Parti seçmenleri %55,9'u tüm HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın diyor. 26,7'si terörle bağlantısı olanlarınki kaldırılsın, 16,1'i de kaldırılacaksa tüm milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın diyor.

CHP seçmenleri içinde kaldırılmasın diyenlerin oranı %5. %23,5 tüm HDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılsın, %21.9'u terörle bağlantılı olan HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın.

7 Haziran'dan 1 Kasım'a giderken bir 5. parti çıkacak AK Parti'den dendi ancak seçim sonuçları gösteriyor ki o 5. parti AK Parti'den değil muhalefetten çıkacak demiştim, o süreç burada devam ediyor. MHP'nin durumu ortada bir tarafta CHP'deki tartışmalara bakıyoruz. Ama altını çizerek tekrar söylemek istiyorum. CHP seçmenlerinin %95'i dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor...."

 

Etiketler Adil gür 5. parti