Ahmet Davutoğlu da geçinemiyormuş: ''Maddi sıkıntılar yaşıyorum''
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlEski Başbakanlardan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu "halk bu haldeyken geçim sıkıntımdan bahsedemem" dedi ama katıldığı canlı yayında ekonomik açıdan zor günlerden geçtiğini açıkladı.
NOW TV'de "İlker Karagöz ile Çalar Saat" programına konuk olan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu geçim sıkıntısı çektiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini de eleştiren Davutoğlu, "Eski bakanlar şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerine geliyor. Eski Ulaştırma Bakanı gidiyor diğer şirketin pazarlık ettiği konsorsiyumun yönetimine giriyor. Olacak şey değil. Bu bakan bunu niye kabul eder?" dedi.
Yabancı misafirleri başbakan gibi ağırladığını belirten Davutoğlu, bunun maddi açıdan kendisini zorladığını kaydetti.
Davutoğlu, "Bana az mı teklif geliyor zannediyorsunuz, açık söyleyeyim maddi sıkıntılar yaşıyorum. Eşim de ben de çalışırım. Eski bir başbakanın temsil kabiliyeti itibarı ile sıkıntı yaşamıyor değilim. Dışarıdan gelenlere, yabancı misafirleri bir başbakan gibi ağırlamanız gerekiyor. Beni de zorladığı şeyler oluyor. Şikayet etmek için söylemiyorum. Kendi yağımızla kavruluyoruz ama devlet itibarı bakımından eski bakanlar eğer bu geçim şeyleri ile şirketlerle çalışmaya başlarsa devlet itibarı zedelenir" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu kendisine de uluslararası kuruluşlardan danışmanlık teklifi geldiğini ancak teklifleri kabul etmediğini belirtti.
"Halkımız bu haldeyken geçim sıkıntısından bahsetmem. Ben bir şirket danışmanlığı yapamam, devlet geleneği budur" şeklinde konuştu.
Bu Haberleri Kaçırma...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol