Ahmet Hakan'dan Reza Zarrab iddiası

Ahmet Hakan'dan Reza Zarrab iddiası

Ahmet Hakan, tekne gezisinde oruç tutmadığını fotoğraflayan Reza Zarrab'a ve o görüntüyü manşetten veren Takvim'e ateş püskürdü.

Dün Takvim gazetesi “Tekne orucu” başlığıyla verdiği haberde; Muğla Datça’daki bir koyda çekilen bir fotoğrafa yer vermişti. Fotoğrafta; Doğan Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın teknesinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ile gazete yazarları Mehmet Yılmaz ve Ahmet Hakan görülüyordu. Takvim gazetesi, söz konusu fotoğraf ile Ahmet Hakan’ın oruç tutmadığını haberleştirmişti.

Ahmet Hakan’dan söz konusu habere ilişkin çarpıcı bir iddia geldi. Hakan söz konusu karenin 17 Aralık’ın ünlü siması Reza Zarrab (Rıza Sarraf) tarafından çekildiğini savnudu.

İşte Hakan’ın “Reza Zarrab çekti Takvim bastı” başlıklı köşe yazısından ilgili bölüm:

Her yıl olduğu gibi bu yıl da… İki günlük bir tekne gezisine çıktık. Yunanistan kıyılarında kısa bir gezi yaptık. Bir koyda konaklamıştık ki… Bizim teknenin yanında… Bizimkinden bin kat daha büyük, bizimkinden bin kat daha havalı, bizimkinden bin kat daha gösterişli, bizimkinden bin kat daha pahalı süper bir tekne gördük. Hepimiz tanıdık tekneyi. Bu tekne…

”O…u ile memurun bahşişini peşin vereceksin” diyen… Çikolata kutusuna dolar yerleştirme mucidi… Dolarla bakan tavlama uzmanı… Ortalama bir tekne fiyatıyla aldığı saati bir “Sayın Bakan”a hediye eden… Çanta çanta dolarla Ankara’da fink atan… Bakanlara ve memurlara karşı hayırsever duygular besleyen… Görüldüğü anda “Hırsız var” diye bağırılan… İlk mektep mezunu… Paraya para demeyen… 30 yaşına bile gelmemiş… Reza Zarrab denilen bahşişçiydi.

1-20150713153431.jpg

Teknesinde keyif çatıyordu Reza Zarrab denen sahtekâr. Sahtekârların devasa teknelerinde huzur ve güven içinde keyif çatmalarını normal karşılamaya alışmış olacağız ki… Durumu zerre kadar yadırgamadık. Hatta içimizden biri “Bakmayalım da rahatsız olmasın sahtekâr” falan bile dedi.

Biz bu sahtekâra şefkat ve merhametle yaklaşırken… Sahtekâr “yavuz hırsız”misalı, ne yapsa beğenirsiniz? Elindeki cep telefonuyla güya çaktırmadan bizim fotoğraflarımızı çekiverdi. Sahtekârın çektiği fotoğraflar… İki saat sonra Devlet Bahçeli’nin “Sayıları altı bini buluyor, hepsi devletten maaş alıyor” dediği “Ak troller” tabir edilen hesapların elindeydi. Ak troller, bahşişçiden aldıkları fotoğrafları, sosyal medyada paylaştılar.

Dün gazeteleri görünce… Bahşişçinin, aynı fotoğrafları, kendisine çok yakın bulduğu “havuz” gazetelerine de servis ettiğini anladık. Kısacası… Reza Zarrab çekmiş, “havuz”un “Takvim”i basmıştı. Reza Zarrab ile Takvim’in işbirliği ile hazırlanan bu sözde haber, araya sokuşturulan yalanlar ve iftiralarla sunuluyordu okura. Verdikleri en büyük haber, o gün oruç tutmadığımız haberiydi. Bunun tek başına haber değeri taşımayacağını düşünmüş olacaklar ki… Masadaki bardaklardan birinin viski bardağı olduğu palavrasını atmayı da ihmal etmiyorlardı.

2-866.jpg

Buradan “havuz”a sesleniyorum: Sizin sahibiniz kim, sizi kim yönetiyor? Reza Zarrab adlı şahsı kendinize muhabir mi yaptınız? Yoksa o sahtekâr sizin “din polisiniz” mi oldu?

Rüşvet alırken yakalananların arlanmadığı… Ayakkabı kutularında para yakalatanların sıkılmadığı… ’İş yaptırmak için sağa sola kadın gönderenlerin’ utanmadığı… Bir ortamda… Varsın tek kusurumuz iki gün oruç tutmamak olsun.
Allah günahlarımızı affetsin… Bir duamız daha var: Kurban olduğumuz Allah, bizleri, bu sahtekâr ve hempaları gibi… Kul hakkıyla huzuruna çıkmaktan muhafaza buyursun… Amin.