Ahmet Hakan'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu iddiası

Ahmet Hakan'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu iddiası
Güncelleme:

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında 24 Haziran seçimleri masaya yatırıldı. Programın sunucusu Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu'nun istifa edebileceğini öne sürdü.

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında 24 Haziran seçimleri masaya yatırıldı. Programın sunucusu Ahmet Hakan canlı yayında önemli bir bilgi paylaştı. Hakan, "Ankara'dan iyi haber alan gazeteci dostların bana Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edebileceğini söylüyorlar. İhtiyatla karşılansın, sadece bir duyum bu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edebileceği söylentisi. İyi haber alan kaynaklardan almasam asla söylemem" dedi.

Öte yandan Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre; seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından gözler, önceki seçimlere göre oyunu yaklaşık 2,5 puan düşüren ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 8 puan gerisinde kalan CHP’de yaşanabilecek gelişmelere çevrildi.

Seçimlerin ardından bir açıklama yapmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nu  11.00’de toplantıya çağırması parti kulislerinde farklı yorumlara ve beklentilere neden oldu. Muharrem İnce’nin, psikolojik sınır olarak tanımladığı yüzde 30 oy sınırını geçtiğini belirterek, “Yüzde 50 barajını yıktık, yüzde 50’yi de yıkarız. Bana derlerse yürü önümüzden ben hazırım” açıklaması da parti içini hareketlendirdi. Seçim sonuçlarından memnun olmayan ve İnce’yi destekleyen çok sayıda partili de CHP yönetimini istifaya çağıran açıklamalarda bulundu.

CHP’de Kılıçdaroğlu ve merkez yönetime istifa çağrısıCHP’de Kılıçdaroğlu ve merkez yönetime istifa çağrısı

Kulislerde “istifa” iddiaları

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun bugünkü MYK’nın ardından kurultay çağrısı yaparak görevini İnce’ye devretme kararı alabileceği iddiaları dillendirildi. Ancak parti kurmayları gelinen aşamada bir istifa ya da yeni bir genel başkanlık yarışını beklemediklerini dile getirdi. MYK toplantısında seçim sonuçlarının ayrıntılı olarak masaya yatırılacağı kaydedildi.

CHP'de kritik gün ! Kılıçdaroğlu istifa mı ediyor ?CHP'de kritik gün ! Kılıçdaroğlu istifa mı ediyor ?

 Seçimli kurultay için üç yöntem

CHP tüzüğüne göre, seçimli olağanüstü kurultay, üç şekilde toplanabiliyor. Seçimli kurultay için genel başkanın çağrısı, Parti Meclisi’nin kararı ya da kurultay delegelerinin salt çoğunluğunun noter onaylı imzası gerekiyor.

MYK toplantısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmelerini yapacağı belirtildi.

Seçiniz...