AK Parti, Diyanet İşleri Başkanı'na sahip çıktı

AK Parti, Diyanet İşleri Başkanı'na sahip çıktı
Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı'yla ilgili ''Hükümet ve Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünden bir gün önce Atatürk düşmanlığıyla bilinen ve hakaretlere varan açıklamalar yapan Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesi tartışma konusu oldu. MHP ve muhalefet partilerinin liderleri, Diyanet İşleri Başkanı'na tepki göstererek istifa çağrısı yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı.

Çelik şöyle konuştu:

Bu tartışmalar olduğu andan itibaren ayrıntılı bir şekilde izledik. Bu tartışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız görüşünün paylaşılmasını istemiştir. FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı son derece gayretli bir ilim adamıdır. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin de hedefindedir. Ortaya koyduğu çalışmalar takdir edilmektedir. Bu ziayret insani bir ziyarettir. Siyasi sonuçlar çıkarmaya başlarsak sonu gelmez. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız hükümet ve Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili her konunun tartışmaya dönmesini doğru bulmuyoruz. Her zaman hak ettiği saygıyı görecektir.

Seçiniz...