AK Parti içinde ''İmamoğlu yenilenen seçimleri %60'la kazanır'' iddiası

AK Parti içinde ''İmamoğlu yenilenen seçimleri %60'la kazanır'' iddiası
Güncelleme:

YSK, AK Parti'nin 31 Mart seçimlerine yönelik iptal kararını pazartesi gündemine alacak ancak AK Parti içerisinde yapılan itiraz ile ilgili dikkat çeken sesler yükseliyor.

AK Parti kulislerinde, en fazla tartışılan konu ise İstanbul’da seçimin yenilenmesi durumunda ortaya çıkacak olası tablonun ne olacağı etrafında toplanıyor.

Bazı gruplar, seçimin yenilenmesi durumunda kazanılacağı hesabı yapıyor. Parti içinde İstanbul’da seçimin yenilenmesinin riskli olduğunu düşünenler de bulunuyor. Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan'ın haberine göre bu görüşü savunanlar, “Süreç gereksiz yere çok uzatıldı. Önce geçersiz oyların sayımı, ardından bazı ilçelerde bütün oyların sayılması, tüm oyların sayımı için yapılan başvuru, en son da olağanüstü itirazla seçimin iptal edilmesi başvurusu. Gereksiz mazbata tartışmalarıyla Ekrem İmamoğlu mağdur hale getirildi. Seçim yenilenirse belki bizim seçmenimiz sandığa gider Binali Yıldırım’a oy verebilir. Ama Cumhur İttfakı’na karşı da tüm partilerin Ekrem İmamoğlu’nun etrafında toplanması gibi bir durum ortaya çıkar. İstanbul’u kazanacağız derken İmamoğlu farkı artırarak yüzde 60-65’lerle seçimi kazanır. Böyle bir tablo partiye çok daha büyük zarar verir” yorumunu yapıyor.

 

Cumhuriyet