AK Parti İstanbul'da yüzde kaç hedefliyor ?

AK Parti İstanbul'da yüzde kaç hedefliyor ?

Davutoğlu, İstanbul'da da seçimlerde yüzde 55 hedefliyor..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “MHP, CHP, HDP, onları destekleyen üst akıllar, içerde ve dışarıda AK Parti iktidarını engellemeye çalışıyorlar. Biz ise içerde ve dışarıda hiçbir güce dayanmıyoruz. Tek dayandığımız güç Rabbimiz ve milletimizdir” dedi. Seçim beyannamesi esaslarından millileşmeyi projelerle anlatan Davutoğlu, seçim sonrası çıkarılacak kanunla Milli Uzay Ajansı’nın kurulacağını açıkladı.

Hürriyet'ten Sefa Özkaya'nın haberine göre Davutoğlu, Ak Parti’nin İstanbul milletvekili adaylarını dün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle tanıttı. Davutoğlu, konuşmasına, “Sen bize Reis’in emanetisin” sloganları altında başladı. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Davutoğlu, “AK Parti kadroları seçim coşkusuna şimdiden girmiş. İstanbul’da yüzde 55’e var mısınız? İstanbul’da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya var mısınız?” diye sordu.

‘KEMAL PAPUCU YARIM’

Partililerin, “Kemal pabucu yarım çık dışarıya oynayalım” sloganlarına Davutoğlu, “Onun vakti çok. Dediğiniz gibi dışarı çıkar ve oyun gibi alkışlama seremonilerine katılır. Ama Kemal Kılıçdaroğlu’na millet demeyi öğrettik. İlk defa millet dedi” sözleriyle karşılık verdi. Yeni Türkiye Sözleşmesi’nin Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe yayınlanacağını belirten Davutoğlu, önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları projelerini anlattı.

İSTANBUL-ANKARA 1.5 SAAT

2018 yılında milli hızlı trenin inşa edileceğini, şu anda 3.5 saat olan İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresinin 1.5 saate ineceğini söyledi. Davutoğlu, “2023’te semalarda bizim milli muharip uçağımız uçacak. Cumhurbaşkanımızın üzerinde çok durduğu milli ve yerli otomobil en kısa sürede yapılacak. Bunun için gerekli her türlü teşvik, destek verilecek. Milli Uzay Ajansı kurulacak” dedi.

YAZARKEN AĞLADIM

Milli tank, milli piyade tüfeği, milli gemi üretimi yapmanın AK Parti iktidarlarına nasip olduğunu belirten Davutoğlu, Stratejik Derinlik kitabının savunma sanayi bölümünü yazarken ağladığını söyledi. Davutoğlu daha sonra aralarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın da olduğu adaylarla tek tek fotoğraf çektirdi.