AK Parti kongrelerindeki koronavirüs bilançosu açıklandı

AK Parti kongrelerindeki koronavirüs bilançosu açıklandı
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Labalep dolu” dediği kongrelerin gerçekleştiği iller en fazla koronavirüs vakası görülen şehirler oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı ve bundan sonra her hafta başında da yedi günlük vaka sayısının açıklanacağını belirtti.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Koca’nın açıkladığı ve vaka yoğunluğunun yer aldığı Türkiye haritasında, haftalık vaka sayısının özellikle Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize gibi Karadeniz illerinde, İstanbul ve Ankara gibi kentlerin üç, dört katı fazla olduğu görüldü.

İllere göre haftalık (8-14 Şubat) Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide Trabzon’da 228,02, Rize’de 202,44, Ordu’da 194,42, Giresun’da 184,34 ve Samsun’da ise 171,29 olarak açıklandı. Ayrıca, her 100 bin kişide vaka oranı İstanbul’da 60,19, Ankara’da 35,49 ve İzmir’de 44,39 oldu.

"LEBALEP DOLU" DEMİŞTİ

Önceki gün, haftalık vaka sayısı en fazla olan ikinci il konumundaki Rize’de, kapalı spor salonunda AKP İl Kongresi düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kongreye katılarak “Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebalep (tıklım tıklım) dolu” demesi tepki çekmişti.

Birgün