AK Parti MYK'sı karıştı! Bakan Soylu'yu isyan ettiren madde

AK Parti MYK'sı karıştı! Bakan Soylu'yu isyan ettiren madde
Güncelleme:

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, hukuk reformunun görüşüldüğü AK Parti MYK toplantısında İçişleri Bakanı Soylu'nun eleştirdiği 2 yılın altındaki hapis cezalarına tutuklama konusunun da görüşüldüğünü ancak bir karara varılamadığını yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında hükümetin bir süredir gündemde tuttuğu reform konusunun konuşulduğunu yazdı. 

Toplantıyı bugünkü köşe yazısına taşıyan Selvi, görüşmelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya üzerinden eleştirdiği 2 yılın altındaki hapis cezalarına tutuklama konusunun da görüşüldüğünü ancak bir karara varılamadığını ifade etti.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

 SÜLEYMAN SOYLU’NUN İSYAN ETTİĞİ MADDE

Reformlarla ilgili toplantıda ağırlıklı tartışma konularından birini 2 yılın altındaki hapis cezalarına tutuklama konusu oluşturuyor. AK Parti, tutuklamayı esas olmaktan çıkarmak için sınırı 2 yıla çekmişti. Ancak geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da hasta yatağındaki annesine hakaret eden kişinin bırakılmasına yönelik isyanında olduğu gibi, sosyal medyada şu suçu işledi ama tutuklanmadı diye kampanyalar düzenleniyor. Bir kısmı çok haklı olan tepkiler bunlar. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bu konuyu tartışmaya açıyor. Önerilerden biri de tutuklamayı 2 yılın altına çekmek.

Ancak MYK üyeleri, bu değişikliği AK Parti’nin getirdiğini, bunun bir geriye dönüş olacağını ifade ediyor. Hâkimlere takdir hakkı verilmesi üzerinde de değerlendirmeler yapılıyor.

2 yıl sınırının korunması ancak infiale yol açan bazı suçlarda cezaların 2 yılın üstüne çıkarılması gibi seçenekler de konuşuluyor. Bir karara varılmıyor, bu maddenin üzerinde yeniden çalışılması kararı alınıyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...