AK Parti vaatler için 100 günlük plan hazırlıyor !

AK Parti vaatler için 100 günlük plan hazırlıyor !

Başbakan Davutoğlu, tek başlarına iktidarlarının ardından gözlerin çevrildiği seçim vaatleri için ilk talimatı verdi.

Ön hazırlıklara süratle başlanan çalışma kapsamında oluşturulacak bir komisyon vaatlerin aciliyetlerine göre öncelik sıralamasını yapıp, yeni hükümetin uygulamaya koyacağı 100 günlük acil eylem planını oluşturacak.

AK Parti kaynakları Hürriyet’ten Turan Yılmaz'a, “Memurdan emekliye, öğrenciden çiftçiye kadar bir çok kesime verdiğimiz sözler var, bunların gereği yerine getirilecek. Şimdi oluşturulacak bir komisyonla bunların nasıl bir takvim içinde hayata geçirileceği planlanacak. Çünkü bunların içinde yasal düzenleme gerektirenler de bulunuyor. Bütün bu adımlar süratle planlanıp, yani bir takvime bağlanıp yine süratle hayata geçirilecek. Ancak bunun için öncelikle yeni hükümetin kurulması ve Meclis’in de çalışmalarına başlaması gerekiyor” bilgisini verdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da dün vaatlere ilişkin, “Bunların hepsini yapacağız. Sayın Başbakanımız talimat verdi MYK toplantısında. 100 günü planlıyoruz, hangi adımları atacağız. Ne dediysek hızlı bir şekilde 100 günde yapacaklarımızla ilgili acil eylem planı hazırlanıyor” dedi.

Bakan ve partiden konunun uzmanı yöneticilerin katılımıyla oluşturulacak komisyonun takvimlendirmek üzere çalışacağı vaatler arasında, asgari ücretin net bin 300 lira olması, gençlere işlerini kurmalarına yönelik kredi destekleri, genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ve öğrenci bursunun artırılması, emekli aylıklarında yapılacak iyileştirmeler, polislerin ek göstergelerinde yapılacak ayarlama, muhtar maaşına 350 lira zam yapılması, er ve erbaş harçlıklarının arttırılması, çiftçiye yem ve gübrede KDV desteği ile esnafa vergi kolaylığı düzenlemeleri yer alıyor.