Ak Parti Ve Mhp'li İki Başkan Barıştı

Ak Parti Ve Mhp'li İki Başkan Barıştı

KASTAMONU'da, basın üzerinden birbirlerine ağır ithamlarda bulunan İnebolu Belediye Başkanı MHP'li Engin Uzuner ile Doğanyurt Belediye Başkanı Ak Partili...

KASTAMONU'da, basın üzerinden birbirlerine ağır ithamlarda bulunan İnebolu Belediye Başkanı MHP'li Engin Uzuner ile Doğanyurt Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Kaya, kaymakamların devreye girmesiyle barıştı. Barış yemeğine tesadüfen aynı ceket ve gömlekle gelen iki Başkan, birbirlerinden özür diledi.

Kastamonu'nun sahil ilçeleri İnebolu ve Doğanyurt Belediye Başkanları, İnebolu Limanı'nın özelleştirilme sürecinde basın üzerinden birbirine girdi. İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir'in, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyip kendisini İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesine karşı çıkarak ilçeye ihanetle suçlamasına tepki gösterirken, Başkan Kaya'ya da sert çıktı. Uzuner, düzenlediği basın toplantısında Kaya'yı, yılın 12 ayının 6 ayını Ankara'da, İstanbul'da gezmekle suçladı. Kaya da yazılı açıklama yaparak Uzuner'e cevap verdi.

KAYMAKAMLAR DEVREYE GİRDİ

İki Başkan arasındaki gerginlik, ilçe kaymakamlarının devreye girmesiyle tatlıya bağlandı. İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Doğanyurt Kaymakamı Ömer Faruk Çelik'in girişimleriyle İnebolu Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte iki Başkan bir araya geldi. Barış yemeğine tesadüfen aynı ceket ve gömlekle gelen iki Başkan, birbirlerinden özür diledi.

'MEVKİDAŞIMI ÜZMÜŞSEM ÖZÜR DİLİYORUM'

Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, "Mevkidaşım, İnebolu Belediye Başkanımı elde olmadan incitmiş olabilirim. Mevkidaşımı bu konuda üzmüşsem özür diliyorum. İnebolusuz Doğanyurt, Doğanyurtsuz İnebolu olmaz. Bundan sonra hem mevkidaşım hem de ezeli ve ebedi arkadaşımla ilçelerimiz için cansiperane çalışmamız gerekiyor" dedi.

'DUAYEN ARKADAŞIM'

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ise "Meslektaşım, Doğanyurt Belediye Başkanım, eski siyasi duayen arkadaşım olan Ahmet Bey'in bazı kelimelerinden dolayı cevap vermek zorunda kaldım. Vermiş olduğum cevaplardan hiç hoşnut olmadığımı, bunun yanlış olduğunun farkına vardım. Bizim de yapmış olduğumuz hatamız varsa istemeyerek söylediğimiz sözlerden ötürü özür diliyoruz" dedi. Kaymakamlar Atasoy ve Çelik de kırgınlıklara, küskünlüklere yer vermemek adına iki belediye başkanının barışmasının çok önemli olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI