AK Parti ve MHP'den Mehmetçik'e ret!

AK Parti ve MHP'den Mehmetçik'e ret!
Güncelleme:

İYİ Parti’nin terörle mücadelede en ön safta olan sözleşmeli askeri personelin sorunlarının çözümü için Meclis’e sunduğu Araştırma Önergesi, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından “Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevlerini kahramanca ifa eden sözleşmeli askeri personele yapılan adaletsizliğin önüne geçilebilmesi, eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve bu çerçevede yapılacak özlük haklarındaki iyileştirmelerle sözleşmeli askeri personelin sorunlarının giderilmesi için” Meclis Başkanlığı’na sunulan Araştırma Önergesi’nin, dün Genel Kurul’da Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesi tepki çekti.

TERÖRLE MÜCADELENİN BEL KEMİĞİNİ OLUŞTURUYORLAR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan’ın imzasıyla hazırlanan Meclis Araştırması önergesinin gerekçesinde, uzman çavuş, uzman erbaş ve erlerin terörle mücadelenin bel kemiğini oluşturduğunun altı çizilerek, “Kuzey Irak'ta, Suriye'de ve sınırlarımızda yapılan operasyonlarda diğer askerlerimizle birlikte en ön safta mücadele etmektedirler. Bu nedenle sözleşmeli erbaş ve erlerimiz, yerine getirdikleri görevler bakımından sahip oldukları haklarda iyileştirmeler yapılması gerekmektedir. ‘Eşit göreve eşit haklar’ anlayışının hâkim olması ve Peygamber Ocağı olarak zihnimizde yer eden anlayışın pekişmesi açısından da önemlidir” denildi.

EK GÖSTERGELER EŞİTLİK VE ADALET İLKESİ ÇERÇEVESİNDE YENİDEN DÜZENLENMELİ

Özlük haklarında eşitsizliklerin Türk Silahlı Kuvvetleri personeli arasında adaletsizliğe sebep olduğunun kaydedildiği gerekçede, şöyle devam edildi:

“Terörle mücadelede yer alan uzman çavuşların ek göstergelerinin eşitlik ve adalet ilkesi çerçevesinde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Uzman erbaşlarımız sözleşme ile görev yapmakta ve herhangi bir iş güvenceleri bulunmamaktadır. Ayrıca 52 yaşına gelen uzman erbaşlar sivil memurluğa geçirilmekte ve uzman erbaş kadrosunda sahip oldukları haklardan da mahrum bırakılmaktadırlar. Bazı illerde aktif hale getirilmeye başlanan uzman erbaş misafirhanelerinin kısa sürede diğer illerde de yaygınlaştırılması hızlandırılmalıdır. Bu süre zarfında terör bölgesindeki iller için öncelik verilmesi gerekmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde aktif görev yapan muvazzaf personele maaş iyileştirmesi yapılırken, sözleşmeli er ve erbaşlar bu iyileştirmeden muaf tutulmuştur. Ayrıca Sözleşmeli askerlerimizin 4/C kapsamında sigortalı gözükmesi ve bu sigortanın tek taraflı fesih edilmesi en temel mağduriyetlerinden biridir.

BAŞARILI SÖZLEŞMELİ ERLER UZMAN ERBAŞLIĞA GEÇİRİLMELİ

Öte yandan sözleşme süreleri dolan sözleşmeli erlerden başarılı olanların uzman erbaşlığa geçirilmesi sağlamalıdır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bünyesinde görevlerini kahramanca ifa eden sözleşmeli askeri personellerimize yapılan adaletsizliğin önüne geçilebilmesi, eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve bu çerçevede yapılacak özlük haklarındaki iyileştirmelerle sözleşmeli askeri personellerimizin sorunlarının giderilmesi için araştırma komisyonu kurulması gerekmektedir.”

Etiketler ak parti MHP Yasa