AK Parti'de 'küskünler' planı

AK Parti'de 'küskünler' planı

AK Parti, küskünleri kazanmak için düğmeye bastı.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in “Türkiye içinde de dostlarımızın sayısını arttırmalıyız” sözleri yankı uyandırırken, AK Parti’de bunu hayata geçirmek için iki farklı proje olduğu ortaya çıktı. Partide geçmiş dönemde siyaset yapan, ancak bir süredir uzak duran isimlere ulaşmak ve yeniden kazanmak için çalışma yapılıyor. Ayrıca, vatandaşlarla gönül köprüsü kurmak için 13 Temmuz’da yapılacak il başkanları toplantısının ardından çalışma başlatılacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, AK Parti, uzun bayram molasının ardından hem TBMM gündeminde hem de parti çalışmalarında yoğun bir döneme girecek. 13 Temmuz’da Ankara’da yapılacak il başkanları toplantısında, yaz döneminde öncelikli yürütülecek çalışmalar ve illerde yaşanan sorunların çözümü için planlama yapılacak. Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, parti kurmaylarının sık sık gündeme getirdiği ‘gönül köprüsü kurma’ projesiyle ilgili ilk adımı atacak. Vatandaşların partiyle ilişkisinin geliştirilmesi için çalışma başlatılacak.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE KÖPRÜ KURACAĞIZ

Mehmet Müezzinoğlu, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan sorunlara öncelik vererek, il başkanları ve belediye başkanlarını dinleyerek yeni bir yol haritası belirleyeceklerini dile getirdi. Müezzinoğlu, “Orta ve uzun vadeli programyapacağız. Bu program Bakanlar Kurulu’nun çalışmasından farklı olacak. Biz parti olarak vatandaştan vatandaşa gönül köprüleri oluşturmaya dönük bir çalışma yapacağız. Bölgedeki vatandaşa, zor zamanlarında yanlarında olduğumuzu güçlü ifadelerle göstermeye çalışacağız. Gönülden gönüle köprüler kuracağız” dedi.

ERDOĞAN DA ROL ÜSTLENECEK

AK Parti’deki ikinci adım ise kırgınlara yönelik olacak. Partinin üst düzeyinde, bir süreden beri aktif siyasette olmayan, AK Parti’nin ileri gelenleri ve duayenlerinin partiyle olan ilişkilerini yeniden geliştirmek ve kırgınlıkların giderilmesiyle ilgili adımlar atılması da kararlaştırıldı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın rol üstleneceği belirtiliyor.

DIŞARIDAKİ HAVA İÇERİYE YANSIYACAK

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da “düşmanların sayısını azaltıp, dostların sayısını arttırma” konusunda atılan adımlarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Hem içeride hem dışarıda dostlarımızın sayısı arttırmak elbette hepimizin isteyeceği bir şey. Dışarıda yapılan hamlelerden sonra bunun gelmesi çok doğal. Ancak bize karşı katılaşmış bir yapı var. Geçmişte bize ‘Niye Rusya’yla ilişkileri düzeltmiyorsunuz’ diyenler, bugün ‘Niye Rusya’ya taviz verdiniz’ diyebiliyor. Bunlarla ilişki geliştirmek konusunda bir şey yapamayız. Ama dışarıdaki olumlu havanın içeriye de yansıyacağı kesin.”

Hürriyet

Etiketler ak parti meclis TBMM