AK Parti'de Arınç depremi büyüyor

AK Parti'de Arınç depremi büyüyor

Bülent Arınç'ın açıklamaları AK Parti'deki bölünmeyi bir kez daha gündeme getirdi.

Bülent Arınç’ın Taha Akyol’a yaptığı açıklamalar AKP içerisindeki ‘bölünmeyi’ hızlandırdı.

Sözcü'deki habere göre Bülent Arınç’ın CNN Türk’te yaptığı açıklamaların ardından partinin ağır toplarından Hüseyin Çelik, Başbakanlık danışmanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamış ve Arınç’ın “aktroll” açıklamasını kişisel twitter hesabından retweet ederek yani ‘paylaşarak’ safını belli etmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da Arınç’ı ‘dürüst davranmamakla’ suçladı.

Bülent Arınç’ın yaptığı yazılı açıklamayı AKP’li eski bakan ve Davutoğlu’nun eski danışmanı Hüseyin Çelik’ten sonra, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Twitter hesabından paylaştı. Eski Bakan Sadullah Ergin ayrıca Davutoğlu’nun eski danışmanı Hüseyin Çelik’in “istifa” tweetini de paylaştı.

AK Parti'de Arınç depremi büyüyor - Resim : 1

DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE KIZAĞA ÇEKİLEN İSİMLER

Hem Hüseyin Çelik hem de Sadullah Ergin Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde parti içerisinde kızağa çekilen isimlerdendi.

“ABDULLAH GÜL PARTİSİ” İDDİASI YENİDEN GÜNDEMDE

AKP’deki bu kamplaşma 1 Kasım seçimleri öncesinde gündeme gelen “Abdullah Gül, Bülent Arınç yeni bir parti kuruyor” iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. AKP’yi kuran dört önemli isimden ikisi olan Arınç ve Gül’ün yeni bir parti kuracağı ve AKP’deki ‘küskünlerin’ de bu yeni partiye katılacağı kulislerde sıkça dillendiniliyordu.

AK Parti'de Arınç depremi büyüyor - Resim : 2

“TAKDİR KAMUOYUNUN”

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin aynı sorusuna muhatap kaldı. Kurtulmuş Arınç’ın sözlerinin kişisel görüşleri olduğunu ifade ederek, “Bu kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Takdir kamuoyunundur” diye cevap verdi.

AK Parti'de Arınç depremi büyüyor - Resim : 3

SUAT KILIÇ DA DESTEK VERDİ

Arınç’ın açıklamalarına bir destek de eski Spor Bakanı Suat Kılıç’dan geldi. Suat Kılıç kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Okumadan, anlamadan yargılamayalım. 22.Dönem TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya bir göz atalım” çağrısı yaptı.

Suat Kılıç Başbakanlığı döneminde Erdoğan’a en yakın isimler arasında gösteriliyordu.