AK PARTİ'DE DEPREM ! 4 İSİM İHRAÇ EDİLDİ

AK PARTİ'DE DEPREM ! 4 İSİM İHRAÇ EDİLDİ

AK Partili Ömer Çelik, 4 ismin partiden ihraç edildiğini açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aralarında partinin kurucu üyelerinden eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın da bulunduğu 4 ismin ihraç edildiğini duyurdu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Merkez Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilen Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın AK Parti'den ihracına karar verilmiştir

Çelik, gerekçeli kararın 28 Mart'ta açıklanacağını söyledi.

REZA ZARRAB AÇIKLAMASI

Ömer Çelik Reza Zarrab’ın ABD’de tututklanması sonrasında Türkiye kamuoyunda yaşanan atrtışmalara ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

"ABD'deki savcının tasarrufu bu konuda bir değerlendirme yapacak değilim. Oradaki yetkililer de açıklama yapıyor fakat ibretle izlediğim şudur; ABD'deki bir tasarruf üzerine Türkiye'deki siyasetin nasıl dizayn edileceğine, Sayın Cumhurbaşkanımız ve bazı arkadaşlarımızla ilgili nasıl karşıtlık üretilebileceğine dair hastalıklı bir faaliyet var. 

Bunun dünden itibaren Türkiye'de haber ve yorum yapılma biçimine bakıldığında oradaki açıklamalarla, bir savcının tasarrufu olarak değerlendirilmesi  gereken bir olay Türkiye'nin neredeyse iç siyasetini dizayn edecek bir tasarrufmuş gibi hatta aynı kişiler Türkiye-İran-ABD ilişkilerini şekillendirecek bir uluslararası ilişkiler teorisi bile buradan üretmeye kalktılar. 

Maalesef herhangi bir olayı değerlendirirkennedensellik bağı olmayan ve hastalıklı bir takım muhalif çabalara, gerçek bağından koparılmış haber ve yorumlar yapılıyor. ABD'de bir savcı böyle bir tasarrufta bulunmuş bununla ilgili benim yapacağım bir değerlendirme yok. Bunun ötesinde Türkiye'nin içiyle ilgili şeylerin gerçek olduğunu düşünmüyorum."