AK Parti'de o yetki Davutoğlu'nun elinden alındı

AK Parti'de o yetki Davutoğlu'nun elinden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki gerginlik, AKP yönetimine de yansıdı.

AK Partş MKYK kararları uyarınca il ve ilçe başkanlarının atama yetkisi Genel Başkan'dan alınarak yeniden Kurul'a verildi.

Davutoğlu, yılbaşından bu yana, Tunceli, Mersin ve Muğla’nın da aralarında bulunduğu 10’dan fazla ile ve çok sayıda ilçeye başkan atamıştı. Ancak AK Parti MKYK, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu’nun kullandığı “il ve ilçe başkanlarının atanması” yetkisini 51 kişilik MKYK’de 48 kişinin imzasıyla sunulan önergeyle yeniden MKYK verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AK Parti MKYK il ve ilçe başkanlarının atanması yetkisini Genel Başkan’a yani Erdoğan’a vermişti.

Diğer yandan sabah saatlerini Başbakanlık ofisinde çalışarak geçiren Ahmet Davutoğlu’nun, öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptığı, ardından öğleden sonra 15.00’de AK Parti genel merkezine giderek, MKYK toplantısına katıldığı öğrenildi.

ÇELİK, KARARI ‘KRİZ YOK’ DİYE DUYURDU

 

Ömer Çelik yaptığı açıklamada, teşkilatlarla ilgili Genel Başkan’da olan yetkinin yeniden MKYK’ya geçtiğini söyledi. AK Parti’de teşkilatlarla ilgili yetki Recep Tayyip Erdoğan döneminde MKYK’dan alınarak Genel Başkan’a verilmişti.

Ömer Çelik MKYK toplantısının ardından “Bu değişiklik neden şimdi yapıldı” sorusuna şu cevabı verdi:

“Bu teknik bir düzenlemedir. Önümüzdeki MKYK’da da başka kararlar alacağız. Bu kararın alınmasında da ilk imzayı Başbakan atmıştır ve oy birliği ile alınmıştır bu karar. MKYK’nın partinin en üst karar organı olarak bu kararları alması esastır. Bir kriz olursa ben size söyleyeceğim.”