AK Parti'de sürpriz toplantı !

AK Parti'de sürpriz toplantı !

Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK üyeleri Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

 

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrası, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay imzasıyla yazılı açıklama yapıldı. Atalay, partisinin MYK üyeleri ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda, ortak hükümet kurma çalışmaları için üç parti ile ilk tur ziyaretleri ve görüşmelerle ilgili kapsamlı değerlendirme yapıldığını belirterek, "Yarın yapılacak olan Bakanlar Kurulu ile Perşembe günü gerçekleştireceğimiz MYK toplantımızda bu sunumlar genişçe değerlendirilerek, partimizin bundan sonra izleyeceği politikalar belirlenecektir" açıklamasında bulundu.

Atalay, yazılı açıklamasında, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen, MYK ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile hükümet kurma amacıyla yapılan ziyaretlere katılan komisyon üyelerinin katıldığı toplantıya ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda, Suruç ve Adıyaman'daki terör olaylarıyla ilgili bilgilendirme yapıldığı, Genel Başkan Davutoğlu'nun da bugün gerçekleştirdiği bölge ziyaretine ilişkin bilgi verdiğini belirten Atalay, ele alınan bir diğer konunun ise ortak hükümet görüşmeleri olduğunu bildirdi.

Atalay, şunları kaydetti:

"Ortak Hükümet kurma çalışmaları için üç parti ile ilk tur ziyaretleri ve görüşmelerle ilgili kapsamlı bilgiler verilmiş olup, analiz ve  değerlendirmeler yapılmıştır. Yarın yapılacak olan Bakanlar Kurulu ile Perşembe günü gerçekleştireceğimiz MYK toplantımızda bu sunumlar genişçe değerlendirilerek, partimizin bundan sonra izleyeceği politikalar belirlenecektir."