AK Parti'den Hüseyin Çelik'e ilk tepki: O zaman neredeydin ?

AK Parti'den Hüseyin Çelik'e ilk tepki: O zaman neredeydin ?

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'in tartışma yaratan sözlerine AK Parti'den ilk yanıt Metin Külünk'ten geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'in çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Külünk, "Kendisi o zaman neredeymiş merak ediyorum. Bu cümleleri önce kendisine söylemesi gerekiyor. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızı adres göstermesini son derece yakışıksız ve şık olmadığını ifade ediyorum. Türkiye'de devleti yöneten ve bu yönetim sürecinde siyasi sorumluluğu üstlenmiş tüm arkadaşlarımız Türkiye'nin temel problemlerini çözebilmek için ki kendisi de bu ekibin içindedir, kendisini bu ekibin dışında tutarak sorumlulukları, riskleri başkaları üzerinden konuşmayı bir siyasi mücadele adamı olarak doğru bulmuyorum." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Avrupa'da Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve İslamofobya" konulu 2016 yılı raporunu açıkladı. Avrupa'da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar yapıldığını dile getiren Külünk, ırkçı düşüncelerin yaygınlaşmasının sadece Avrupa'da yaşayan Müslüman ve göçmen topluluğu değil, Avrupa Birliği'nin kendi felsefe ve idealini de tehdit ettiğini vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'in çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin açıklamalarında "PKK'nın şehirlere yerleştiğini Cumhurbaşkanı ile Başbakan'a defalarca söylediklerini belirttiğini" aktarması üzerine Külünk, "Kendisi o zaman neredeymiş merak ediyorum. Bu cümleleri önce kendisine söylemesi gerekiyor. O dönemde büyük özveri ile mücadele eden arkadaşlarımızı bugün yaşanmışlıklar üzerinden, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızı adres göstermesini son derece yakışıksız ve şık olmadığını ifade ediyorum. Türkiye'de devleti yöneten ve bu yönetim sürecinde siyasi sorumluluğu üstlenmiş tüm arkadaşlarımız Türkiye'nin temel problemlerini çözebilmek için ki kendisi de bu ekibin içindedir, kendisini bu ekibin dışında tutarak sorumlulukları, riskleri başkaları üzerinden konuşmayı bir siyasi mücadele adamı olarak doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde de açıkça cumhuriyet sonrası özellikle çok partili siyasal yaşamda hiçbir liderin sahip çıkmak istemediği risklere sahip çıkıp, Türkiye'nin gelecek yüzyıla büyük devlet muhayyilesinin gerçek olabilme yürüyüşünde, tarihinde var olan büyük devlet genlerinin yeniden ortaya çıkabilme sürecinde Türkiye'nin terörle kitlenmek istenmesini, bu kitlenmeyi açmak için hangi adımları attığının, bu adımların Türkiye'de hangi pozitif sonuçları doğurduğunun herkes şahididir. Terör örgütü küresel güçlerin oyuncağıdır. Türkiye'nin yeniden yüz yıl öncesi gibi coğrafyadaki kardeş halklarla bulaşmasını engelleyebilmek için, Türkiye'deki sistem değişikliğini engelleyebilmek için, kendisine vazife biçilmiş bir terör örgütünün eylemleri üzerinden Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tip cümleleri nezaketsiz buluyorum." şeklinde konuştu.

2198174.jpg