AK Parti'den koalisyon açıklaması

AK Parti'den koalisyon açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim hakkında koalisyonları değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim  sonuçlarıyla ilgili, "Türkiye için bir hükümetin çıkacağına inanıyorum"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
25. Dönem Parlamentosunda görev yapacak milletvekillerinin kayıtları  devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, kaydını yaptırdıktan sonra  gazetecilerin koalisyon ihtimallerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunan Şentop, seçim  sonuçlarına göre AK Parti'nin içinde yer almadığı seçeneğin mümkün gözükmediğini  belirtti.

Hükümet kurmanın sorumluluğunun öncelikle AK Parti'de olacağını  savunan Şentop, "Herkes ortaya çıkan tabloda partilerin anlaşması suretiyle  hükümet kurulabileceğinin farkına varılmalı. Her partinin taahhütleri var ama iki  parti bir araya gelince, yeniden değerlendirme yapmak gerekecektir. Her partinin  kırmızı çizgileri, geri adım atamayacağı sınırlar vardır ama böyle bir ortamda  önce kırmızı çizgilerin ortaya konulması yanlış olur. Türkiye için bir hükümetin  çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yeni parlamento döneminde yeni anayasa yapılıp yapılamayacağına dair  görüşü sorulan Şentop, "Geçen dönem anayasa çıkaramadık. Partiler samimi hareket  ederse, mutabık kalınanlar üzerinden hareket edilirse yeni anayasa olabilir.  Ancak tecrübeme göre, bu dönem yeni anayasa şansını daha az görüyorum" dedi.