Ak Parti'nin Dokunulmazlıklarla İlgili Anayasa Değişikliği Teklifi

Ak Parti'nin Dokunulmazlıklarla İlgili Anayasa Değişikliği Teklifi

MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Kapı açıksa bacadan girilmeye çalışılmaz"-"Öncelikle MHP'nin son derece açık, tutarlı, net, hiçbir değişiklik gerektirmeyen, Meclis'in normal işleyişi halinde çok rahatlıkla uygulamaya konulabilecek önerilerini tartışmamız g

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti'nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Kapı açıksa bacadan girilmeye çalışılmaz." dedi.

Erkan Akçay, Meclis'te gazetecilerin, AK Parti'nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine destek verip vermeyeceklerine ilişkin sorusunu yanıtladı.

"Kapı açıksa bacadan girilmeye çalışılmaz." diyen Akçay, MHP'nin geçen hafta AK Parti ve CHP'ye 4 ayrı öneri sunduğunu; mevcut Anayasa ve İçtüzük hükümleriyle dokunulmazlıklarla ilgili dosyaların Genel Kuruldan geçirilebileceğini, MHP'nin her türlü desteği vereceğini ifade ettiklerini anımsattı.

Akçay, "AK Parti'nin anayasa teklifi, konuyu gerçek bağlamından koparma ve teröre destek veren bir kısım HDP'li milletvekillerin perdeleme gayretidir." görüşünü öne sürdü.

"Diyelim ki bu Anayasa değişikliği çıktı, hemen ertesi günü benzeri dokunulmazlık fezlekesi geldiğinde TBMM ne yapacak? Tekrar bir anayasa değişikliğine mi gidecek? Yine sümen altına mı gidecek, yine yıllarca bekleyecek mi?" sorularını yönelten Akçay, "AK Parti'nin fireleri de olacaktır. Böyle bir değişiklik geçmezse bunu referandum konusu yapmacaklarını ifade ettiler. Buradan da çok gönüllü olmadıkları ayan beyan ortada." diye konuştu.

Akçay, şunları kaydetti:

"AKP terörle, teröristle, gerçek, samimi mücadele yapmak istiyorsa öncelikle MHP'nin ortaya koyduğu, Anayasa'nın 14, 76 ve 83. maddeleri ile İçtüzükte açık olan hükümleri işletmemiz gerekir. Bu aynı zamanda Meclis'in terörle mücadelede irade koymasına da olanak verecektir. Öncelikle MHP'nin son derece açık, tutarlı, net, hiçbir Anayasa, İçtüzük, kanun değişikliği gerektirmeyen, Meclis'in normal işleyişi halinde çok rahatlıkla uygulamaya konulabilecek önerilerini tartışmamız gerekir. Zaman geçmiş değil. Biz hala MHP olarak bu önerilerimizin makul, mantıklı şekilde kabul edileceğini öngörüyoruz."

- "Üslubunun düzgün olduğuna tanıklık ederim"

Akçay, siyasette üslup tartışmalarıyla ilgili, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterilirken ölçüsüz tepki gösterildiği kanaatindeyim. Muammer Güler'in sözlerine 'gık' denmeyecek, tepki gösterilmeyecek... Sonrasında gelen bu tepkileri de çok sağlıklı bulmuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, en az 26 yıldır tanıdığım meslektaşımdır. Üslubunun gayet düzgün ve ahlaklı olduğuna tanıklık eden bir şahıs olarak bunu açıkça ifade etmekte fayda görürüm." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin "CHP Genel Başkan Yardımcısının, Türk askerini İsrail askerine benzeten açıklaması oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erkan Akçay, "Kınarım, reddederim. Hiç kimse, hiçbir gerekçeyle askerimizi polisimizi yabancı güçlerle mukayese edemez. Türk askeri dünyanın en onurlu en asil askeridir. Mukayese kabul etmeyiz." karşılığını verdi.